03/12/2021

Tribunalul Suceava a anulat decizia de revocare a Consiliului de Administrație al Servicii Comunale Rădăuți

Scris de Florin Paiu


Judecătorii de la Secția Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava au anulat o hotărâre a Consiliului Local Rădăuți, prin care Consiliul de Administrație al SC Servicii Comunale SA, a fost revocat, decizie luată la mijlocul lunii februarie a acestui an. Prin această decizie, practic, Consiliul de administrație este reinstalat.
Decizia Tribunalului Suceava este cu drept de recurs, dar este executorie, ceea ce înseamnă că trebuie pusă în practică imediat.
Revocarea membrilor Consiliului de Administrație al SC Servicii Comunale SA Rădăuți a avut loc ca urmare a unui proiect inițiat de consilierul Mirel-Florin Preda. Acesta arăta printre altele că Servicii Comunale este „o groapă fără fund unde se duc banii comunității” și a condamnat conducerea firmei pentru restanțele mari la furnizorul de gaz, pentru prețul exagerat al gunoiului menajer, pentru mărirea prețului gigacaloriei la Rădăuți și a amintit și de o serie de nereguli depistate de Curtea de Conturi. Votul pentru acest proiect de hotărâre a fost secret, iar din cei 19 consilieri locali care au participat la ședință, 11 au votat pro, iar diferența, adică opt, nu a participat la vot.
Actualmente la conducerea SC Servicii Comunale SA Rădăuți se află Adi Gheorghiță Jecalo

Florin Paiu