19/03/2021

Traian Andronachi a contestat în instanță ordinul de demitere și cere repunerea pe funcție până la judecarea pe fond

Scris de Florin Paiu


Scandalul privind demiterea lui Traian Andronachi, fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți, se mută așa cum era de așteptat în instanță.

Avocatul Traian Andronachi a înaintat o contestație pe care a înregistrat-o la Secția de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, în care cere anularea ordinului din mai multe motive.

Totodată, Traian Andronachi solicită instanței că până la judecarea pe fond a cererii pe care a formulat-o pentru anularea actului prin care a fost revocat din funcție, să fie repus în funcție.

”Începând cu luna septembrie 2020, domnul primar Loghin Bogdan Andrei a demarat o campanie de denigrare la adresa mea în presa locală și în mediul online, ca urmare a faptului că în discuțiile directe purtate, acesta mi-a solicitat demisia. În urma refuzului motivat de situația în care se află spitalul Rădăuți, a proiectelor aflate în derulare și a faptului că în urma numeroaselor controale, nu s-a reproșat ceva managerului spitalului, acesta mi-a comunicat că dacă nu-mi dau demisia va face orice este necesar pentru a elibera funcția de manager”, se arată în sesizare.

Managerul revocat al Spitalului Municipal Rădăuți spune că decizia de încetare a contractului de management a venit în urma unui control derulat fără respectarea procedurilor prevăzute de legislație.

”Am sesizat neregulile, dar primarul a dispus continuarea activității de control, fără remedierea lor, fiind nevoit să formulez o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.”, se arată în plângerea depusă de Traian Andronachi.

Acesta a mai invocat și procedura ilegală de completare a ordinii de zi a ședinței Consiliului de Administrație de la Spitalul Municipal Rădăuți.

”În convocare nu există vreun punct de dezbatere privind activitatea managerială, dorindu-se luarea prin surprindere a membrilor și impunerea unei ilegalități. Astfel, președinta Consiliului de Administrație, Calenciuc Anca Elena, a propus direct dezbaterea Sesizării formulate de Primarul Municipiului Rădăuți nr. 3975/04.03.2021, deși aceasta nu a fost înmânată celorlalți membri ai Consiliului, cu excepția consilierilor locali, care au venit cu documentul în ședință și nici subsemnatului reclamant, cum ar fi fost procedural. Sesizând ilegalitatea, am solicitat personal să se prezinte la ședință și membrii omiși de președinta de ședință și comunicarea actelor. Precizez că nici eu personal sau reprezentanții DSP Suceava nu am primit aceste documente emise de Primăria Municipiului Rădăuți. Abia ulterior, în timpul ședinței, am luat la cunoștință de cuprinsul acesteia. În cadrul dezbaterilor președinta Consiliului de administrație a propus ilegal încetarea contractului de management, respectiv revocarea din funcție a managerului, fără ca acest punct să figureze pe ordinea de zi, fără ca documentele în baza cărora s-a discutat să fie comunicate, fără a se ține cont de votul negativ/opoziția și punctele de vedere exprimate de reprezentanții DSP Suceava, cadrelor medicale reprezentate și susținerile subsemnatului”, a mai arătat managerul revocat al Spitalului Municipal Rădăuți.

Florin Paiu