27/02/2024

Tot mai mulți suceveni șoferi pericol public ajung în Penitenciarul Botoșani

Scris de Saptamanalul de Radauti


Deși judecătorii aplică rar și în general doar la recidive pedepse cu executare pentru autorii de infracțiuni rutiere, practica arată că și așa cei mai mulți suceveni care ajung în Penitenciarul  Botoșani sunt încarcerați pentru infracțiuni rutiere.

Din păcate, în multe cazuri, termenele de încercare și clemența judecătorilor este prost înțeleasă de inculpați.  

Două noi cazuri sunt de luni, 26 februarie, când doi tineri, autori de infracțiuni la regimul rutier, au ajuns în Penitenciarul Botoșani în urma unor condamnări definitive.

În primul caz, Poliția orașului Siret a primit spre executare un mandat al Judecătoriei Rădăuți prin care un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Șerbăuți, a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 7 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere cu permisul anulat și conducere sub influența alcoolului.

Deși condamnat cu suspendare, tânărul a fost prins din nou la volan, cu permisul anulat și băut,.  

Condamnatul a fost identificat la domiciliu și dus sub escortă în Penitenciarul Botoșani.
Tot pe 26 februarie și polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au primit pentru a pune în executare un mandat pe numele lui Cătălin Farcaș, în vârstă de 28 de ani, din Frătăuții Noi, condamnat pentru infracțiuni repetate de conducere fără permis la 2 ani și 10 luni de închisoare.

Și în acest caz, condamnatul a fost identificat și predat fără incidente personalului din Penitenciarul  Botoșani.

Saptamanalul de Radauti