05/03/2021

Tineri șoferi băuți din Marginea și Putna, prinși de polițiști după urmăriri peste garduri și pe câmp

Scris de Florin Paiu


Doi tineri, unul în vârstă de 23 de ani, din Marginea, și unul de 21 de ani, din Putna, au fost prinși de polițiști după ce s-au urcat băuți la volan, însă nu tocmai ușor, ambii părăsindu-și mașinile după ce au fost trași pe dreapta și încercând să scape cu fuga pe jos.

Unul dintre cazuri s-a întâmplat în noaptea de 1 spre 2 martie, în jurul orei 00.30, când un echipaj de poliție de la Suceava a tras pe dreapta un autoturism marca Land Rover, care se deplasa pe strada Gheorghe Doja.

Șoferul le-a prezentat polițiștilor cartea de identitate și a spus că actele mașinii sunt în interior și le va căuta. Imediat ce a coborât din mașină, acesta a luat-o însă la fugă și, pentru a scăpa, a sărit mai multe garduri. În cele din urmă a fost prins în Gara Burdujeni, acolo unde a și fost încătușat.

S-a stabilit că este vorba de Constantin M., în vârstă de 23 de ani, din Marginea. Aparatul etilotest a indicat o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost dus la spital și i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei în sânge. Fiind vorba de o concentrație de peste 0,40 în aerul expirat, tânărul va răspunde penal.

Al doilea protagonist este un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Putna, care era în stare avansată de ebrietate.

Pe 2 martie, în jurul orei 21.50, polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți, aflați în control pe raza comunei Zamostea, sat Răuțeni, pe un drum comunal, au făcut semnal de oprire unui VW Golf, al cărui șofer a virat brusc dreapta, a oprit, a coborât din mașină și a alergat spre un câmp din apropiere. Polițiștii plecați în urmărire l-au somat, iar tânărul a decis să se oprească. A fost identificat Ion C., în vârstă de 21 de ani, din Putna, care era în vizibilă stare de ebrietate. În cazul său aparatul etilotest a indicat concentrația de 1,00 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus de polițiști la Spitalul orașului Siret, unde i s-au prelevat două mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cazul său, alcoolemia în sânge s-ar putea cifra undeva în jur de 2 la mie. Așadar, în acest caz se poate vorbi de stare avansată de ebrietate.

Florin Paiu