09/05/2020

Țigări în valoare de peste 17.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

Scris de Unknown


Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au confiscat, în urma unei acţiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate, țigări în valoare de 17.430 lei, iar un autoturism de teren a fost indisponibilizat la sediul instituției.

În data de 6 mai a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava – ITPF Sighetu Marmației a avut loc o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.
Drept urmare, lucrătorii noștri s-au deplasat la un imobil de pe raza localității Nisipitu, jud. Suceava, unde cu acordul proprietarul imobilului au intrat în curte și au descoperit în garaj un autoturism marca Mitsubishi Shogun, înmatriculat în Marea Britanie, iar în interiorul acestuia trei colete cu țigări.
S-a luat măsura conducerii autoturismului cu țigări la sediul instituției unde în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 1.490 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 17.430 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.
(Sursa: Poliția de Frontieră)

Unknown