09/05/2020

Centrul Rădăuți a donat o tonă și jumătate de alimente Căminului de bătrâni de la Bogdănești

Scris de Florin Paiu


Ajutată la rândul ei când s-a aflat în dificultate cu asigurarea hranei celor pe care îi sprijină, Sora Felicitas, de la Centrul Social <Maria Ward> Rădăuți, a revenit în rolul cu care ne-a obișnuit, de inițiator de acțiuni umanitare.
Sora catolică a mers joi la căminul de bătrâni de la Mănăstirea Bogdănești, unde a donat aproape o tonă și jumătate de alimente. Inițiativa a venit după ce sora Felicitas a citit despre situația delicată de la căminul de bătrâni.
Acțiunea a fost posibilă prin intermediul lui Alexandrau Mihalache, a Băncii locale pentru Alimente Roman, Casa Pâinii Botoșani și al tuturor donatorilor care susțin Centrul Social „Maria Ward”.
„Este un loc mirific. Este pentru prima dată când venim aici. Am fost primiți cu bucurie și cu inima deschisă. Părintele ne-a spus că s-a simțit singur și neputincios și că aștepta un ajutor divin. Noi știm cum este să simți asta și de aceea ne-am oferit sprijinul. Părintele ne-a mai spus că toate alimentele merg direct în bucătărie pentru a fi pregătită masa pentru bătrâni. Ne-am rugat împreună, au aprins o lumânare și am cerut binecuvântarea sa la plecare”, a declarat sora Felicitas pentru Monitorul de Suceava

Florin Paiu