03/07/2021

Țigări în valoare de 87.750 de lei într-o mașină care a intrat într-un gard în timpul unei urmăriri

Scris de Saptamanalul de Radauti


Vineri, 2.07.2021, în jurul orei 14:30, polițiștii de Frontieră din cadrul Sectorului Poliție de frontieră Vicovu de Sus, în cooperare cu cei de la SPF Brodina, au desfășurat o acțiune în urma căreia au confiscat 7.500 de pachete de țigări de contrabandă dintr-o mașină pe care au urmărit-o și care s-a oprit în gardul unei locuințe din Vicovu de Sus.

Oamenii legii aveau informații că în mașina respectivă se transportă țigări de contrabandă, motiv pentru care în momentul în care au observat-o în trafic i-au făcut șoferului semnalele de oprire. Pentru că șoferul a ignorat semnalele, s-a trecut la urmărirea autoturismului marca Skoda. La un moment dat, șoferul a lovit un gard, iar până să ajungă polițiștii a reușit să fugă printre locuințele din zonă.

Autoturismul a fost dus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră din Vicovu de Sus, ocazie cu care au fost inventariate țigările. Cele 7.500 de pachete de țigări de proveniență duty-free au fost confiscate, valoare totală a acestora fiind de 87.750 de lei. Și autoturismul marca Skoda, în valoare de circa 20.000 de lei, a fost indisponibilizat.

Polițiștii de frontieră fac în continuare cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Saptamanalul de Radauti