03/02/2023

Tatăl primarului din Rădăuți, prins băut la volan după ce era să tamponeze o mașină de la Rutieră

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un echipaj de la Serviciul Rutier Suceava, care acționa acum câteva zile în Rădăuți, a plecat în urmărirea unei Dacii Logan după ce șoferul acesteia a plecat de pe loc fără a acorda prioritate de trecere autospecialei de poliție. Polițiștii, care se aflau pe strada Ștefan cel Mare din Rădăuți, au efectuat o manevră de evitare a tamponării, după care au plecat în urmărirea mașinii suspecte.  

Cel de la volanul Daciei a demarat inițial în trombă dar ulterior a fost oprit pe strada Iraclie Porumbescu din Rădăuți. Polițiștii veniți de la Suceava l-au legitimat pe cel de la volan, identificat în persoana lui Iosif Loghin, în vârstă de 72 de ani, localnic din Rădăuți.

Septuagenarul mirosea a alcool iar etilotestul a indicat concentrația de 0,78 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul de 72 de ani, nimeni altul decât tatăl primarului de Rădăuți, Bogdan Loghin, a fost dus la Centrul de Primiri Urgențe Rădăuți, pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Polițiștii din echipaj chiar s-au enervat la un moment dat pentru că recoltarea pe care trebuia să o facă personalul de la Rădăuți se tot amâna. Bărbatului i s-au recoltat totuși mostrele biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de ”conducerea uni vehicul sub influența alcoolului”, moment din care Iosif Loghin nu mai are drept de a conduce, permisul fiindu-i suspendat pe toată perioada anchetei.

Saptamanalul de Radauti