22/06/2023

Tânărul care a provocat un accident cu doi morți, prin șicanări în trafic, a fost arestat

Scris de Saptamanalul de Radauti


Tânărul în vârstă de 22 de ani, David Irinel Pleșca, implicat în accidentul de marți seara, de la Frătăuții Vechi, a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Rădăuți.

Conform cercetărilor pentru stabilirea circumstanțelor în care a avut loc evenimentul rutier, David Irinel Pleșca ar fi șicanat în trafic conducătorul unui alt autoturism, condus de Marin Dorin Petrescu, din Rădăuți. În mașina condusă de Petrescu se mai aflau fiica lui, în vârstă de 4 ani, și Petru Dorin Costea, un bărbat în vârstă de 31 de ani. Marți seara, în timp ce se aflau pe drumul județean 178C, la Frătăuții Vechi, autoturismul condus de Marin Petrescu a părăsit carosabilul și a lovit un cap de pod. Pasagerul de pe locul din dreapta, Petru Dorin Costea, a fost aruncat în exterior și a murit pe loc, iar fiica șoferului a fost grav rănită. Persoane care se aflau la locul accidentului au dus copila la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde medicii au diagnosticat-o cu politraumatism și contuzie pulmonară bilaterală. Miercuri dimineață fetița a fost transferată cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii „Sfânta Maria” din Iași, dar din păcate, din cauza leziunilor foarte grave, fetița nu a mai putut fi salvată și a murit câteva ore mai târziu la spitalul din Iași.

Din cercetări a reieșit că înainte de a părăsi carosabilul, mașina condusă de Petrescu a fost șicanată în trafic de un alt autovehicul, condus de David Irinel Pleșca, din Frătăuții Noi. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă (două fapte).

Saptamanalul de Radauti