12/04/2024

Tânărul beat care a gonit cu poliție după el prin Rădăuți, reținut 24 de ore în arest

Scris de Saptamanalul de Radauti


Tânărul în vârstă de 21 de ani, din Milișăuți, care, în noaptea de 7 spre 8 aprilie a refuzat să oprească la semnalul unui echipaj de poliție de la Rădăuți, și care a gonit deși conducea în mod haotic, ajuns în arest, reținut 24 de ore, după ce probele biologice au indicat alcoolemia mare din sânge.

Probele de sânge au indicat în cazul lui Ilie B. din Milișăuți, concentrațiile de 2,03 la mie în sânge (proba I) și 1,76 la mie în sânge (proba II).

Prin ordonanța din 11 aprilie a polițiștilor de la Rădăuți și a procurorului de caz s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale față de suspect, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, în aceeași zi fiind emisă și ordonanța de reținere în arest.

După cum am mai arătat în ”Săptămânalul”, mai multe echipaje de poliție de la Rădăuți au fost angrenate, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 0.30, în urmărirea unui autoturism care circula pe strada Unirii din Rădăuți.  Un prim echipaj a observat că șoferul se deplasează haotic, punând în pericol siguranța pietonilor.

Șoferul a ignorat semnalul de oprire,  continuându-și drumul pe mai multe străzi din Rădăuți.

Un alt echipaj de poliție a pregătit dispozitivul ”Spike”, benzile cu cuie care distrug pneurile.

După o urmărire pe mai multe străzi, care a atras atenția multor rădăuțeni și la acea oră târzie de noapte, fugarul a intrat pe o stradă fără ieșire. Acolo a fost blocat, scos cu forța din mașină și încătușat.

”În dinamica urmăririi, cunoscând traseele de deplasare din zona urbană, polițiștii au reușit să direcționeze vehiculul urmărit către o stradă fără ieșire, reușind blocarea acestuia pe strada Splaiul Topliței, fără incidente.

Pe parcursul urmăririi, polițiștii au efectuat somațiile legale prin sistemul acustic al autospecialei, însă nu au utilizat armamentul din dotare, evaluând obictiv riscurile asociate prin prisma zonei urbane în care s-a derulat urmărirea.

După blocarea autoturismului pe strada Splaiul Topliței, polițiștii au procedat l-a extragerea din autoturism a conducătorului auto și a altor doi bărbați, pasageri, aflați pe locurile dreapta față, respectiv dreapta spate”, se arată într-un comunicat de presă.

După legitimare a rezultat că șoferul este un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Milișăuți..

Șoferul avea concentrația de 1.03 miligrame per litru alcool în aerul expirat, fiind dus la Spitalul Rădăuți, pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

Polițiștii au întocmit încă de atunci dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Saptamanalul de Radauti