05/01/2021

Tamponare în lanț și o tânără rănită, după ce un șofer beat a intrat în mașina din fața sa

Scris de Florin Paiu


Un șofer beat a provocat un accident în care au fost implicate trei mașini și a dus la rănirea unei tinere în vârstă de 21 de ani, în zona centrală a municipiului Rădăuți. Accidentul s-a petrecut în prag de An Nou, pe 31 decembrie, în jurul orei 17.40, din cauză că șoferul băut a intrat cu mașina în autoturismul care rula în fața sa.

Din cercetările polițiștilor rezultă că Ion S., în vârstă de 57 de ani, din Rădăuți, conducea un autoturism Audi A4, pe strada Piața Unirii, având direcția de deplasare dinspre centru către strada Bogdan Vodă, iar în dreptul BCR, din cauză că nu a păstrat o distanță suficientă în mers, a intrat într-un VW Golf, condus în fața sa de un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Horodnic de Jos. În urma impactului, autoturismul VW Golf a fost proiectat la rândul său în mașina din față, un Mercedes condus de o tânără în vârstă de 19 ani, din municipiul Rădăuți.

O tânără de 21 de ani, din Horodnic de Jos, pasageră în VW-ul Golf care se deplasa regulamentar, mașină care a suferit un dublu impact, a fost transportată la Spitalul municipal Rădăuți, fiind diagnosticată preliminar cu contuzii gamba stângă și gamba dreaptă și contuzie bazin.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că șoferul de 57 de ani care a provocat accidentul avea o concentrație de 0.76 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.  Acestuia i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Ceilalți doi șoferi implicați în accident au fost verificați și ei cu etilotestul, rezultând alcoolemii 0.

Bărbatul de 57 de ani s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Florin Paiu