12/03/2021

Spitalul Rădăuți, declarat campion la vaccinarea “pilelor”, într-un top realizat de Recoder.ro

Scris de Unknown


O anchetă realizată de Recorder.ro, bazată pe surse oficiale, arată că peste 7.000 de persoane s-au vaccinat mai devreme decât ar fi avut dreptul conform regulilor din strategia națională de vaccinare. Peste 4.000 dintre acestea sunt persoane din etapa a III-a (populația generală), care au fost imunizate în locul bolnavilor cronici, al batrânilor de peste 65 de ani și chiar înaintea unor cadre medicale.

Spitalul din Rădăuți este pe primul loc în acest top, cu 437 de persoane din categoria a III-a, vaccinate peste rând.

„Centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Rădăuți, unde apar ca vaccinate sute de persoane peste rând, a fost în mijlocul unui scandal și în luna ianuarie, când o anchetă DSP a descoperit că se imunizau persoane care nu fuseseră programate. În schimb, cei de la centrul de vaccinare din Rădăuți spun că tocmai DSP le-a permis să facă și excepții pentru a nu irosi doze. Numai că statisticile arată că au fost zile în care s-au vaccinat și 46 de persoane din categoria a III-a”, scrie recorder.ro.

Managerul spitalului, Traian Andronache, tocmai a fost demis de primarul Bogdan Loghin. Demiterea nu are legătura cu vaccinarea peste rând.

Unknown