18/12/2023

Șoferul implicat în accidentul mortal de la Arbore, reținut în arest după ce s-a stabilit că era beat

Scris de Florin Paiu


Tânărul în vârstă de 28 de ani, din Cajvana, implicat în accidentul mortal de la Arbore din dimineața zilei de miercuri, 13 decembrie, a ajuns în arest, reținut pentru trei infracțiuni.

Probele biologice au arătat că George Bîrguan, zis ”Lazăr”, avea o alcoolemie de 1,46 la mie, proba I, respectiv 1,28 proba II, așadar grava circumstanță agravantă a conducerii sub influența alcoolului. 

În aceste condiții, tânărul în vârstă de 28 de ani va răspunde pentru comiterea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. 

După cum am mai arătat în Săptămânalul.ro, un autoturism Mercedes condus cu viteză excesivă a intrat cu o violență extremă, miercuri dimineață, în jur de ora 6.00, într-un tractor agricol care avea atașat în spate un plug.  Accidentul s-a produs la Arbore și din păcate a fost fatal pentru un bărbat care era pasager în autoturism.

Conform datelor actualizate, în urma coliziunii, pasagerul din dreapta față din autoturism a murit. Este vorba de un bărbat de 43 de ani. Din impact a mai rezultat rănirea ușoară a unei adolescente în vârstă de 16 ani, pasageră tot în autoturism. La spital a ajuns și tractoristul în vârstă de 42 de ani, de asemenea și el rănit ușor.

Singurul care nu a suferit leziuni a fost tânărul în vârstă de 28 de ani de la volanul autoturismului. Acesta a refuzat să sufle în etilotestul, pentru stabilirea pe loc a alcoolemiei.

Florin Paiu