10/09/2023

Șoferi pericol public, opriți în cadrul Acțiunii Blocada. Șofer beat, prins după ce nu a dat prioritate mașinii de Poliție

Scris de Saptamanalul de Radauti


Polițiștii suceveni au derulat în intervalul 4-8 septembrie controale în trafic în cadrul acțiunii ”Blocada”.

În cadrul acțiunii au fost puse în practică 38 de filtre rutiere, verificate peste 650 de autovehicule și legitimate și verificate în total peste 1.000 de persoane. În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 324 de conducători auto, 18 fiind testați și cu aparatele DrugTest. 

Se remarcă faptul că în cele cinci zile polițiștii care au acționat în trafic au suspendat peste 130 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier. 

În mai multe cazuri, echipajele rutiere au reușit să oprească adevărați șoferi pericol public. 

Pe 7 septembrie, În jurul orei 11.50, un echipaj de la Compartimentul Rutier Rădăuți, care se afla în deplasare pe drumul județean 178 C, în apropiere de Frătăuții Vechi, a sesizat că o autoutilitară s-a pus în mișcare de pe un drum secundar fără a acorda prioritate de trecere autospecialei de poliție, care rula pe sensul de la Frătăuții Vechi spre Rădăuți. 

Polițiștii au trecut la verificări și au constatat în scurt timp că cel de la volan mirosea a alcool. 

Bărbatul în vârstă de 56 de ani, din Putna, a fost pus să sufle în etilotest, rezultând concentrația de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, fiindu-i recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei de sânge și i s-a suspendat pe loc dreptul de a conduce în baza dosarului penal deschis pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. 

Pe 8 septembrie, pe drumul județean din Falcău-Brodina, un echipaj rutier format din polițiști de la Vicovu de Sus și colegi de la Sectorul de Frontieră Brodina  a reperat în trafic un autoturism condus de un bărbat din Straja despre care știau că nu are drept de a conduce. Respectivul avea permisul reținut în cadrul unui dosar penal pentru refuz de recoltare a probelor biologice. 

Bărbatul în vârstă de 34 de ani, din Straja, este suspectat și de consum de substanțe interzise. El a refuzat să sufle în aparatul DrogTest însă a acceptat să îi fie recoltate probe de sânge cu privire la suspiciunea existenței în corp de substanțe psihoactive. 

Același șofer a încasat 4 amenzi și i-a fost reținut certificatul de înmatriculare a al autoturismului pentru lipsă ITP. 

Saptamanalul de Radauti