17/10/2021

Șoferi cu alcoolemii imense, prinși la Bilca și la Rădăuți. Al doilea a intrat cu mașina în peretele unei case

Scris de Florin Paiu


Doi conducători auto cu alcoolemii foarte mari au fost prinși de polițiști, sâmbătă, 16 octombrie, unul la Bilca și unul la Rădăuți. Primul a fost oprit la control trafic în timp ce al doilea a „reușit” să intre cu mașina în peretele unei case.

Sâmbătă, 16 octombrie, în jurul orei 12.00, polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au oprit pentru control un autoturism Ford Focus, care era condus pe raza comunei Bilca. La volan era un localnic care mirosea a alcool și care a prezentat la control un permis de conducere italian.
În urma verificării cu etilotestul a rezultat că bărbatul de la volan avea concentrația de 1,59 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Având în vedere că este vorba de alcoolemie în aerul expirat, este o alcoolemie imensă.
Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirea alcoolemiei în sânge. Este de așteptat ca alcoolemia în sânge să fie de peste 3 la mie. Verificările făcute de polițiști au confirmat că permisul italian este valabil.
Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ”Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe‟ și așteaptă rezultatele probelor de sânge, pentru confirmarea alcoolemiei extrem de mari. Funcție de rezultat, se vor lua și măsuri preventive.

Tot sâmbătă, în jurul orei 11.30, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată că pe strada Volovățului din oraș s-a produs un accident. La fața locului s-a constatat că șoferul unui autoturism Ford a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit carosabilul, mașina acroșând cu partea dreaptă colțul unui imobil. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, rezultând doar pagube materiale. La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Bălcăuți, care era în evidentă stare de ebrietate.
În urma verificării cu etilotestul a rezultat o concentrație de 1,22 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. ȘI acestuia i s-au recoltat probe biologice de sânge.

Verificările în baza de date au arătat și că tânărul din Bălcăuți nu este posesor de permis de conducere. Cumul de infracțiuni rutiere în cazul acestuia așadar – conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului.
În ambele cazuri, polițiștii și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți urmează să ia măsuri mai concrete, probabil, după certificarea alcoolemiei în sânge.

Florin Paiu