07/12/2023

Șofer fugar, oprit de polițiști cu dispozitivul ”Spike” care distruge cauciucurile

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un echipaj de la Poliția municipiului Vatra Dornei, care acționa în noaptea de 5 spre 6 decembrie în control trafic pe DN 18, în zona Cârlibaba, a fost nevoit să ceară ajutorul unui echipaj suplimentar după ce un șofer nu a oprit la semnal.

Al doilea echipaj a scos dispozitivul baraj extensibil cu țepi tip ,,SPIKE”, aflat în dotarea Postului de Poliție Cârlibaba, pe care l-a așternut pe carosabil, la momentul potrivit.

Banda de cuie a distrus pneurile mașinii astfel că în scurt timp fugarul a fost nevoit să oprească.

La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Borșa, care le-a spus polițiștilor că nu a oprit pentru că știa că ITP-ul și asigurarea RCA nu sunt valabile.

În privința acestei declarații, tânărul a fost sincer. El nu era băut sau drogat și avea permis de conducere.

Cu alte cuvinte s-a pus în mare pericol pe el și a pus și pe alții pentru niște contravenții destul de banale.

”S-a procedat la conducerea conducătorului auto la Sediul de Poliție Cârlibaba, unde a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române, fiind sancționat contravențional conf. OUG 195/2002 cu o amendă în valoare de 3.625 lei.

Totodată, a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare al autoturismului, a permisului de conducere și s-a dispus imobilizarea vehiculului prin ridicarea celor două plăcuțe cu numerele de înmatriculare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Saptamanalul de Radauti