23/05/2022

Scene halucinante la Spitalul Rădăuți – Medicul implicat în scandalul legat de alerta privind variola a fost internat la Psihiatrie

Scris de Florin Paiu


Noua săptămână a început extrem de tensionat la Spitalul municipal Rădăuți.
Medicul infecționist Andi Radu Agrosoaie, devenit ”vedetă” în media națională după ce a anunțat un caz de ”variolă a maimuței”, la o pacientă în vârstă de 49 de ani, fapt infirmat ulterior, inclusiv prin analize de laborator, a devenit violent, luni dimineață, la locul de muncă.
Luni dimineață ar fi trebuit să se desfășoare o anchetă internă la spitalul din Rădăuți, fapt care nu a mai fost posibil.
Conform mai multor martori, medicul a făcut scandal, a bruscat o pacientă și câteva asistente, după care s-a urcat în cabina unei mașini de la salubritate și nu a mai vrut să coboare.
Managerul Dan Vatră a sunat la poliție și a alertat paza unității medicale. Medicul era agitat și a fost internat la Psihiatrie, urmând să fie transferat cu pază la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola din Iași.

Reamintim, medicul infecționist Andi Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuți, a produs panică la vârful sistemului medical din România, probabil fără să-și dorească asta, după ce a anunțat pe pagina sa de Facebook „Suspiciune de VARIOLĂ. Spitalul Rădăuți secția boli infecțioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunțat Ministrul Sănătății”. Anunțul era însoțit de câteva fotografii ale pacientei în cauză, cu puternice erupții la nivelul pielii.
Postarea a venit în contextul alertei sanitare legate de ”virusul variolei maimuței”.

Dezmințiri au venit imediat, atât din partea DSP Suceava, cât și din partea managerului spitalului din Rădăuți, Dan Vatră.
Toate datele indică faptul că pacienta, în vârstă de 49 de ani, are varicelă (vărsat de vânt), la fel ca cei doi copii ai ei. Diagnosticul de varicelă a fost de asemenea confirmat prin examene de laborator, fapt confirmat oficial de DSP Suceava.

Florin Paiu