05/01/2021

Scandal după schimbarea directorului de îngrijiri de la Spitalul Rădăuți – ”Îi vom lăsa pe cei din primărie să lucreze cu bolnavii”

Scris de Florin Paiu


Nemulțumirile dau din nou în clocot la Spitalul municipal Rădăuți, după ce conducea Primăriei Rădăuți a decis schimbarea directorului de îngrijiri, asistenta Doina Tipa, cu asistenta Maria Ecaterina Cîrdei, în urma deciziei semnate de viceprimarul cu atribuții de primar Ciprian Țarievici.

Mai mulți angajați ai spitalului au semnat o scrisoare de protest prin care arată că nu sunt de acord cu schimbarea, cer reanalizarea deciziei și spun, printre altele, că ”în caz contrar vom ieși în curtea spitalului și îi vom lăsa pe cei de la primărie să lucreze cu bolnavii”.

Contactat de Monitorul de Suceava, managerul Traian Andronachi a declarat că Doina Tipa ar trebui să rămână director de îngrijiri deoarece și-a exercitat foarte bine atribuțiile, aspect evidențiat și de susținerea de care se bucură din partea personalului medical. Andronachi a subliniat că atunci când a făcut un sondaj în cele 24 de secții, de la 23 de secții i-a fost indicată Doina Tipa drept cea mai potrivită pentru acest post.

De cealaltă parte, consilierul primarului Bogdan Loghin, Corneliu Cîrdeiu, a precizat, pentru Monitorul de Suceava, că numirea noului director de îngrijiri este temporară, până la organizarea concursului și că alegerea s-a făcut „la sugestia unui număr mare de cadre medicale”. El a mai precizat că noul director de îngrijiri a fost asistent medical principal și este asistentă șefă la Maternitate, îndeplinind toate condițiile pentru a ocupa funcția.

Florin Paiu