Cazinoul balnear de la Vatra Dornei, simbolul stațiunii montane, este finalizat aproape 100% în urma lucrărilor de restaurare din ultimii ani și este gata de a fi deschis turiștilor, ca punct de atracție major al Dornei.
Redeschiderea cazinoului este programată pentru ziua de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei.
De la această dată cazinoul va fi deschis pentru turiști.
Pe lângă superba arhitectură restaurată, turiștii vor putea vedea în interior și mai multe expoziții.
Directorul Muzeului Bucovinei, dr. Emil Ursu, a declarat pentru Monitorul de Suceava că este vorba de două expoziții de fotografie – „Din istoria orașului Vatra Dornei și a Cazinoului Băilor în imagini” și „Bucovina, de la anexare la Al Doilea Război Mondial (1774-1944)”, și de o expoziție de artă, care va cuprinde opt lucrări din colecția sculptorului Ion Mândrescu.
De asemenea, Casa de Cultură din Vatra Dornei pregătește o expoziție de pictură David Croitor.
În municipiul stațiune Vatra Dornei se lucrează pe mai multe fronturi pentru o altă față a orașului în ziua de 28 noiembrie, când va fi redeschis Cazinoul restaurat.
Se repară străzi, se asfaltează și se pune piatră cubică, pentru o totală schimbare a municipiului stațiune.
În urme unei vizite în teren, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat stadiul lucrărilor principale
”Astăzi am putut observa că strada principală, Mihai Eminescu, care trece prin fața primăriei, are un prim strat de asfalt. S-a lucrat la înălțarea capacelor canalizării și săptămâna viitoare se toarnă al doilea strat de asfalt. Toate cablurile au fost îngropate în pământ și acea rețea de cabluri, care zgâria ochiul privitorului, nu se mai vede acum. Fațada primăriei este renovată, strada Luceafărul, care face legătura cu cazinoul, este în proporție de aproape 70% pavată cu piatra cubică, fiind de asemenea lipsită de cabluri supraterane. Proprietarii din stânga și dreapta au început să își refacă fațadele. Se modernizează pasajul subteran care trece pe sub calea ferată. S-a finalizat pavarea cu piatră cubică a podului peste râul Dorna. S-a turnat jumătate din canalul din albia râului și zilele viitoare se va turna cealaltă jumătate, în așa fel încât râul sa curgă oglindă în zona cazinoului.
În jurul cazinoului este aproape finalizată acțiunea de pavare a trotuarelor. În interior mai sunt foarte puține finisaje de făcut, iar în curtea din spate se pregătește amenajarea unei alei care să lege cazinoul de Izvorul Sentinela și de Catedrala Sfânta Treime.
S-a finalizat și îngroparea conductelor de gaz metan pe cei 30 km. În aceste zile se fac ultimele ajustări și finisaje (subtraversări). Ca o concluzie, sunt mulțumit de angajamentul constructorilor și de lucrările efectuate în acesta vară. Sunt convins că pe 28 noiembrie Vatra Dornei va străluci, cu luminițele de sărbători aprinse, ca o adevărată perlă turistică a zonei de munte a Bucovinei. Atât localnicii cât și turiștii vor vedea o radicală schimbarea la față a localității.”