23/10/2023

Apel către CFR Călători pentru găsirea unei soluții privind aglomerația din trenul Putna – Suceava

Scris de Florin Paiu


Trenul Putna – Suceava de duminică, 28 octombrie, a circulat cu mult peste capacitatea de transport iar din stația Rădăuți călătorii nu au mai încăput nici măcar în picioare.

Un singur automotor Desiro nu face față în mod evident numărului de călători de pe această linie în zilele de duminică și nu numai.

Călătorii au așteptat reintroducerea acestor automotoare pentru că timpii de mers s-au redus cu 40 de minute însă capacitatea de transport este mult sub cele trei vagoane care circulau anterior, tractate de o locomotivă.     

”Asociația Calea Ferată Dornești – Putna” a transmis mai multe posibile soluții pentru rezolvarea acestei situații:

”Asociația Calea ferată Dorneşti – Putna solicită public companiei CFR Călători și regionalei Sucursala Iași Calatori implementarea unei soluții din cele prezentate mai jos:

Suplimentarea cu încă un automotor Desiro; introducerea unei noi perechi de trenuri în weekend (sunt doar 4 trenuri/zi), introducerea unei perechi Iași-Putna și retur (trenul studenților) care să elibereze din presiunea pusă pe R5622.

În cazul în care nu se poate rezolva această problema cu propunerile de mai sus, o soluție de avarie/temporară poate fi schimbarea compunerii în: Locomotiva DHE+ 3 vagoane (minim).

Știm că timpii de parcurs vor fi mai lungi, dar nici nu putem lăsa călători la peron, sau să îi înghesuim ca pe niște bagaje.

Stimați conducători ai CFR Calatori Iași aveți dovada clară că pe linia 515 potențialul este mult mai mare, profitați”!

Florin Paiu