12/01/2022

Rădăuți, orașul cu cea mai mare incidență Covid din România

Scris de Florin Paiu


O analiză la nivel național cu privire la incidența Covid -19 la nivel de municipii și orașe din România postează municipiul Rădăuți pe prima poziție la nivel național în acest top.
La nivelul zilei de 12 ianuarie, la Rădăuți erau 279 de cazuri active de Covid-19, ceea ce, raportat la populația oficială, coincide cu o incidență de 7.59 la mie.
Conform tabelului oficial, nicăieri în țară nu mai este o localitate urbană cu incidență mai mare.
Pe locul doi în acest top este tot un orașdin jude’ul Suceava – Salcea, urmat de Predeal-Brașov, și municipiul Cluj-Napoca.
La nivelul județului, în 24 de ore au fost internate 34 de persoane suspecte de infecție cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 20 de persoane cu această afecțiune. În aceeași perioadă de referință a decedat o persoană ca urmare a infecției cu Covid-19 (2075 persoane decedate de la începutul pandemiei).
La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 67 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (65 de persoane cu forme medii, 2 persoane cu forme critice), o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus. La Spitalul Rădăuți sunt disponibile 13 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid Rădăuți sunt internați doi pacienți.
Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 193 (din care 14 copii) iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 24.
La nivelul județului sunt disponibile 163 locuri libere Covid și 39 locuri pentru zona tampon.
Concluzia care se poate trage în acest val, până acum, este că deși numărul de cazuri crește puternic de la o zi la alta, spitalizările se mențin la un nivel scăzut, ceea ce este un semnal bun privind severitatea formelor de Covid, varianta Omicron. Următoarele două săptămâni vor confirma sau infirma în mare parte dacă această variantă este mult mai puțin periculoasă.

Florin Paiu