27/06/2023

Puternic incendiu la Rădăuți, cu afectarea mai multor construcții, printre ele o casă de rugăciune și o sinagogă

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 3.00, la Rădăuți, pe strada 1 Mai, unde pompierii au avut de gestionat un foc care s-a extins la mai multe construcții corp comun.
La sosirea primului echipaj de pompieri incendiul se manifesta generalizat la două construcții anexe, corp comun, iar flăcările erau propagate la acoperișurile din lemn ale clădirilor alipite de acestea (o sinagogă dezafectată, o casă de rugăciune, o anexă de locuit și o locuință).
La incendiu au intervenit echipaje de la Detașamentul Rădăuți, Garda de Intervenție Siret dar și un echipaj de la Serviciul Voluntar Frătăuții Vechi, în total cu cinci autospeciale cu apă.
Incendiul a fost lichidat la ora 8:15, iar suprafața totală afectată de foc a fost de aproximativ 500 de metri pătrați.
”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect sau neizolat corespunzător. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat bunuri din interiorul construcțiilor afectate de foc, dar și o locuință învecinată”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Saptamanalul de Radauti