05/01/2022

Program Erasmus Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Rădăuți

Scris de Unknown


Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuți a participat în perioada 6-10 decembrie 2021, la prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Small steps to a big goal – what can I do for Earth?” – „Pași mici către un obiectiv mare – ce pot face pentru Pământ?”.

Mobilitatea a avut loc în Turcia, la Școala KIZILISALI ILKOKULU Silifke, regiunea Mersin. La mobilitatea au participat reprezentanții școlilor din Polonia (țara coordonatoare a proiectului) – Publiczna Szkola Podstawowa nr 2 im. 1 Pulku Strzelcow Konnych w Garwolinie, Croația – Osnovna skola Josipa Kozarca, Slatina și Portugalia – Agrupamento de escolas SANTOS SIMÕES, Guimarães.

Proiectul are drept scop conștientizarea și responsabilizarea elevilor asupra impactului pe care îl avem fiecare dintre noi asupra mediului și implicit rolul pe care îl jucăm în schimbările climatice, precum identificarea unor acțiuni de diminuare a efectelor negative asupra mediului.

Echipa internațională a proiectului a beneficiat de o primire călduroasă a școlii din Turcia, precum și de o bună organizare pe întreaga perioadă. Activitățile desfășurate au presupus prezentarea țărilor partenere, orașelor și școlilor, prezentarea activităților de implementare a proiectului, schimburi de experiență și exemple de bune practici.
Activitățile artistice prezentate, site-urile arheologice vizitate, atelierele meșteșugărești în care am văzut cum se fabrică instrumentele muzicale tradiționale, obiectele din ceramică, țesăturile, bijuteriile, mâncarea, întâlnirile cu oficialitățile, dar mai ales întâlnirile cu elevii și părinții acestora, cu colegii noștri profesori și familiile acestora, ne-au permis să vedem, să cunoaștem Turcia dintr-o altă perspectivă.
Mulțumim prietenilor noștri din Turcia pentru tot efortul presupus de o astfel de activitate complexă, dar mai ales le mulțumim pentru sinceritatea, voluntariatul și afecțiunea de care au dat dovadă.
Următoarea mobilitate va avea loc în Croația în luna mai a acestui an.

Unknown