06/01/2022

Cinci mandate de arestare prelungite în cazul grupării care a dat spargeri în serie pe zona Rădăuți

Scris de Florin Paiu


Judecătoria Rădăuți a admis propunerea înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți și a dispus prelungirea mandatelor de arestare pentru cinci dintre inculpații puși sub acuzare în cazul grupării care ar fi dat 25 de spargeri în toamna anului trecut, în Rădăuți și în localitățile limitrofe.
Prelungirea mandatelor a fost decisă în ședința de joi, 6 ianuarie 2022.
Sabin Ștefan Scripcariuc, în vârstă de 29 de ani, din Rădăuți, considerat a fi capul grupării, Valentin Gheorghe Marcu, de 28 de ani, din Moldova Sulița, Gheorghe Cristian Plai, de 19 ani, din Mironu-Valea Moldovei, Alexandru Plai, de 18 ani, tot din Mironu și Mihai Ionuț Gogolincă, în vârstă de 35 de ani, din Comănești, sunt cei cinci care vor mai sta cel puțin 30 de zile în arest.
Inițial, în acest dosar au fost emise șapte mandate de arestare preventivă.
Membri grupării sunt acuzați de comiterea a nu mai puțin de 25 de fapte de furt, prejudiciul total fiind calculat la 50.000 de euro.
Trei dintre membri grupării au fost prinși în flagrant, la mijlocul lunii decembrie, la scurt timp după ce au comis ultimul furt în Rădăuți.
Hoții acționau la pont, iar pentru a fi prinși polițiștii i-au monitorizat mai multă vreme.
Polițiștii au indisponibilizat trei autovehicule folosite la furturi, în valoare de peste 15.000 de euro. Parte din bunurile furate au fost recuperate la percheziții efectuate imediat ce au fost prinși cei trei.
Hoții au acționat la Gălănești, Frătăuții Vechi, Voitinel, Marginea, Volovăț, Horodnic de Sus și în municipiul Rădăuți.

Florin Paiu