24/11/2023

Primarul din Sucevița, condamnat definitiv pentru conducere sub influența alcoolului

Scris de Saptamanalul de Radauti


Dosarul în care primarul comunei Sucevița a fost judecat pentru conducere sub influența alcoolului a ajuns la final, la Curtea de Apel Suceava.

Magistrații de la Curtea de Apel au stabilit că pedeapsa aplicată de Judecătoria Rădăuți – 15.000 lei amendă penală, este prea mică, prin urmare au admis apelul procurorilor și l-au condamnat pe Pînzar Dorin Ioan la pedeapsa de 1 an de închisoare, cu suspendare, și un termen de supraveghere de 2 ani de zile.   

Decizia este definitivă în această formă și impune primarului mai multe obligații și restricții.

Probele de sânge recoltate au indicat o alcoolemie mare, respectiv 2,29 la mie prima probă și 2,05 la mie a doua probă.

Pe 17 martie 2022, în jurul orei 3.30, în urma unui apel la 112, care anunțat că primarul din Sucevița conduce băut, un echipaj de la Secția Rurală Marginea a efectuat semnale de oprire șoferului unei Dacii Logan. Șoferul a oprit, fiind identificat în scurt timp în persoana lui Ioan Pînzar, care a prezentat la control documentele personale și ale mașinii. Problema lui Ioan Dorin Pînzar, primarul comunei Sucevița, era că mirosea a alcool.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că acesta avea concentrația de 0,86 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Primarul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, pentru a i se recolta probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Probele de sânge recoltate au indicat o alcoolemie mare, respectiv 2,29 la mie prima aprobă și 2,05 la mie a doua probă.

Se remarcă și diferența mare între alcoolemia în aerul expiat și cea în sânge, semn că acesta băuse cu puțin timp înainte de a fi oprit de poliție, iar alcoolemia era în creștere.

Saptamanalul de Radauti