25/11/2023

Accident grav după ce o autoutilitară a fost lovită puternic de tren, sâmbătă dimineață, la Rădăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Sâmbătă dimineață, în jurul orei 5.40, pompierii militari au fost alertați cu privire la o coliziune între un tren Regio și o autoutilitară, la o trecere la nivel cu calea ferată de pe raza municipiului Rădăuți, zona de ieșire spre Dornești.

Autoutilitara în care erau trei bărbați și o femeie a fost puternic lovită din lateral de trenul Putna – Suceava, format din locomotivă și vagoane.

A fost nevoie și de intervenția echipajului de descarcerare a pompierilor militari de la Rădăuți. Doi dintre ocupanții mașinii erau încarcerați iar unul în stare de inconștiență.

Toate cele patru persoane din autoutilitară, trei bărbați de 53, 34 și 33 de ani, și o femeie, de 21 de ani, au fost preluate de ambulanțe și transportate la Centrul de Primiri Urgențe Rădăuți.

Trei ambulanțe de la SAJ și una de la SMURD au preluat victimele de la fața locului.

După ce autoutilitara a fost îndepărtată de pe carosabil, trenul și-a reluat parcursul spre Suceava în jurul orei 6.50, cu o întârziere de aproximativ 70 de minute.

Din păcate, veștile privind starea răniților nu sunt tocmai bune. Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost declarat decedat la Spitalul municipal Rădăuți iar ceilalți trei răniți erau stabili dar aveau multiple traumatisme, fiind transferați la Spitalul Județean Suceava.

Saptamanalul de Radauti