02/02/2023

Primarul comunei Satu Mare, căutat toată noaptea de polițiști după un presupus accident rutier

Scris de Saptamanalul de RadautiUPDATE: Polițiștii nu au găsit urme vizibile ale unui accident pe mașinile celor doi. Cel puțin mașina primarului nu prezintă nici o avarie vizibilă.
Prin urmare, accidentul reclamat nu se conturează din ancheta de până acum.
Se poate bănui că reclamantul a avut informația că primarul ar fi băut la volan și a încercat să găsească o soluție ca acesta să fie pus sub acuzare din punct de vedere penal.
Primarul Vasile Lavric s-a prezentat la poliție joi dimineață și a suflat în etilotest. Valoarea rezultată a fost 0. Primarul a declarat totuși că ar fi băut o bere, dar când se afla deja acasă.
El a declarat că miercuri noapte era în casă, se uita la televizor, și nu a auzit că polițiștii îl caută pe la poartă. Chiar dacă povestea este în parte hilară, primarul din Satu Mare nu poate fi pus sub acuzare pentru vreo infracțiune în acest caz, cel puțin în această fază a anchetei.

Primarul comunei Satu Mare, Vasile Lavric, este căutat de polițiști de miercuri seară, după ce ar fi fost implicat într-o tamponare și s-a reclamat că era băut la volan. Acesta se afla la volanul unei mașini și ar fi avut o coliziune cu mașina altui localnic. Inițial, la poliție nu s-a anunțat nimic dar ulterior al doilea șofer implicat a sunat la 112 și a anunțat că are dureri costale în urma unui accident produs de primar.

Polițiștii s-au deplasat la locuința primarului și l-au căutat pe acesta dar și mașina condusă de el. Primarul nici nu a ieșit și nici nu a dat vreun semn că ar fi în casă. Cum a fost vorba de o sesizare târzie, iar polițiștii nu au constatat la fața locului vreun accident, aceștia nu au avut dreptul de a intra în casa primarului. De altfel, nici nu se știe dacă acesta era în casă ori dacă era plecat în altă direcție.

Ancheta a fost reluată joi dimineață.

În vara anului 2021, primarul comunei Satu Mare, același Toader Adrian Lavric, a plecat brusc din primărie și nu s-a mai întors. Primarul nu a făcut cerere de concediu, nu a delegat pe cineva în locul lui ci pur și simplu a ieșit din primărie și dus a fost.

El a mers cu mașina la Aeroportul Salcea și a luat o cursă spre Roma.   

S-a aflat ulterior că primarul a plecat în concediu în Italia, revenind ulterior la primărie ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Saptamanalul de Radauti