14/02/2024

Primar sucevean condamnat pentru abuz în serviciu, cu un prejudiciu de peste 100.000 lei

Scris de Saptamanalul de Radauti


Primarul comunei Vatra Moldoviței, Virgil Saghin, a fost condamnat definitiv într-un dosar de abuz în serviciu, cu prejudiciu calculat de peste 100.000 de lei, scrie Monitorul de Suceava.

Prin sentința Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, rămasă definitivă miercuri, 14 februarie, la Curtea de Apel Suceava, Virgil Saghin a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de încercare de 3 ani de zile.

În același dosar a mai fost condamnat un funcționar al primăriei, Lucian Chichifoi, tot pentru abuz în serviciu și tot la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pe o durată de 3 ani.

Conform anchetei procurorilor de la Câmpulung Moldovenesc, primăria a achiziționat direct, fără respectarea legislației privind atribuirea contractelor de achiziție publică, mobilierul pentru căminele culturale din satele Ciumârna și Paltinu, având o valoare totală de 200.000 de lei.

”Prin acest contract s-a produs un prejudiciu în valoare de 106.075 lei, ce constă în diferența dintre valoarea de piață a produselor achiziționate de Primăria Vatra Moldoviței, obținută prin compararea mai multor oferte și prețul plătit pentru aceste produse către societatea P. GB. SRL”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, prezentat de Monitorul de Suceava.

 

 

Saptamanalul de Radauti