11/10/2023

Prefectura Suceava anunță că podul provizoriu de la Milișăuți este finalizat

Scris de Saptamanalul de Radauti


Amenajarea podului provizoriu din tuburi de la Milișăuți a fost finalizată, s-au montat inclusiv parapetele iar până să devină circulabil mai trebuie făcute amenajările legate de indicatoare rutiere și semaforizare.

”Podul de ocolire de la Milișăuți este aproape realizat. Constructorul a dat asigurări că în cel mai scurt timp va finaliza și amplasarea indicatoarelor rutiere și a semafoarelor strict necesare asigurării unei circulații fluente și în condiții de siguranță.

În data de 16 octombrie a.c., prefectul județului Suceava a convocat la amplasamentul podului rutier de pe DN 2H Milișăuți-Rădăuți (ce va fi închis în vederea montării grinzilor care vor asigura noua structură a acestuia) o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În contextul apropierii sezonului rece și a menținerii la valori ridicate a traficului greu spre punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, este imperios necesar ca lucrările de punere în siguranță a podului de la Milisăuți să nu mai sufere nici o amânare”, a transmis Instituția Prefectului județului Suceava.

Este deja mai bine de un an de zile de când șantierul podului mare de la Milișăuți este blocat din cauză că nu s-a putut face la timp acest pod provizoriu.

În al 12-lea ceas, firma Test Prima va putea închide podul mare pentru a se apuca de consolidarea acestuia. Cel puțin 6 luni de acum încolo nu se va mai circula pe podul mare ci pe ruta provizorie ori pe rute alternative ocolitoare.     

Saptamanalul de Radauti