06/09/2021

Polițiștii de la Marginea, pândă pentru a-l prinde pe Vandam fără permis și urmărire după un șofer beat

Scris de Florin Paiu


Polițiștii de la Secția Rurală Marginea par să fie cei mai activi din întreg județul Suceava la capitolul șoferi pericol public prinși iar două exemple recente arată că se și implică pentru a rezolva cazurile. La fel s-a întâmplat pe tot parcursul lunii august.

În noaptea de 4 spre 5 septembrie, în jurul orei 0.30,polițiștii de la Secția Rurală Marginea, aflați în serviciu control trafic pe raza comunei Horodnic de Sus au identificat, pe un drum comunal, un autoturism Audi care era staționat, în interior fiind doi bărbați. Polițiștii au trecut la verificări iar după ce i-au legitimat au constatat că este vorba de doi frați din Voitinel, ambii neavând permise de conducere, a indicat baza de date. Cei doi nu au fost depistați cu mașina în mișcare, astfel că nu s-a putut reține din prima conducerea fără permis.
Având în vedere aceste aspecte, s-a procedat la efectuarea unei pânde în zona Hanului Voievozilor din comuna Horodnic de Sus. În jurul orei 1.00, mașina a fost reperată în trafic pe DN 2E, la Horodnic, condusă pe direcția Voitinel. Polițiștii au pornit semnalele acustice și luminoase și au tras șoferul pe dreapta. La volan a fost identificat Vandam V., din Voitinel, fără permis de conducere.

În dimineața zilei de 5 septembrie, în jurul orei 6.15, un echipaj de la Secția Rurală Marginea, posibil chiar același, în timp ce desfășura control trafic la Horodnic de Jos, a efectuat semnal de oprire unui autoturism Seat Ibiza, care se deplasa dinspre centrul comunei Horodnic de Jos, către Horodnic de Sus.
Conform poliției, conducătorul auto a oprit brusc autoturismul pe podul unui imobil din localitate și a luat-o la fugă. Polițiștii au pornit în urmărire pe jos iar după circa 300-400 de metri fugarul a fost prins și ulterior încătușat pentru că se manifesta agresiv.
Gheorghe M., din Horodnic de Jos, emana miros de alcool iar aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, loc în care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. În mod normal, concentrația de alcool în sânge se va cifra peste valoarea de 1 la mie.

Florin Paiu