01/02/2024

Permisul de conducere este mult mai greu de obținut de către candidații suceveni

Scris de Saptamanalul de Radauti


Statisticile oficiale arată că procentul de promovabilitate la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto a scăzut anul trecut, față de anul 2022, la categoria B fiind de 42%.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că a făcut o analiză a posibilelor cauze, împreună cu conducerea Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto, după ce a primit sesizări că „la nivelul unor examinatori ar exista o anumită atitudine mai rigidă”.

Atrage atenția că la cei 16 examinatori se înregistrează o promovabilitate a candidaților între 89,06%, cea mai mare, și 31,96%, cea mai scăzută.

Diferența este foarte mare așadar între examinatori, ceea ce poate stârni unele întrebări.

„Am avut semnale, sesizări, care nu s-au confirmat, că la nivelul unor examinatori ar exista o anumită atitudine mai rigidă. Când le-am primit am dispus verificări și voi continua să o fac”, a declarat prefectul.

Acesta nu a spus însă nimic despre cei cu procent de promovare de aproape 90%….

În condițiile în care județul Suceava a rămas cu cele mai multe accidente mortale din țară evident că procentul scăzut pare a fi mai degrabă o normalitate, după ani în care se cam știe cum s-au luat permisele de conducere la Suceava.

O direcția mai indicată de acțiune ar fi către școlile de șoferi, pentru creșterea gradului de profesionalism și implicare în pregătirea candidaților.

Saptamanalul de Radauti