27/11/2020

Percheziții DNA la Serviciul Înmatriculări și la RAR

Scris de Unknown


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofițerii de la Serviciul Anticorupție au descins, joi dimineață, la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conduceri și Înmatriculări Vehicule Suceava și la sediul Registrului Auto Român Suceava, în primă fază cel puțin ridicând documente, mai exact zeci și zeci de dosare stufoase.

Potrivit datelor furnizate de procurorii DNA, faptele pentru care se derulează perchezițiile au fost comise în perioada 2018-2020. Ar fi vorba de înmatriculări făcute preferențial, peste rând, atribuire de numere peste rând ori de înmatriculări făcute de samsari pentru titulari.

În total, pe această temă au loc 67 percheziții în locații din București, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău și Bistrița.

A treia instituție vizată de perchezițiile procurorilor DNA este chiar una care are ca atribuții combaterea corupției la nivel de județ Suceava. Este vorba de Serviciul Județean Suceava Anticorupție. Potrivit unor surse apropiate anchetei, un ofițer din cadrul acestei structuri anticorupție ar fi acoperit neregulile de la celelalte două instituții. El este acuzat că a ținut la ”sertar” informațiile cu privire la circuitul infracțional.

În cazul Registrului Auto Român și Serviciului Permise și Înmatriculări sunt vizate fapte de încălcare a atribuțiilor de serviciu, contra unor sume mari de bani constând în mită. Printre faptele care sunt cercetate sunt acordarea de permise auto unor persoane care erau analfabete, sumele vehiculate în aceste cazuri fiind între 5.000 – 7.000 de euro. Se vorbește și de o adevărată rețea privind trecerea cu mare ușurință a unor mașini de lux, aduse din străinătate, în vederea înmatriculării, prin cele două instituții.

Unknown