Un ofițer de poliție de la Vicovu de Sus este urmărit penal de procurorii de la DNA, Serviciul Teritorial Suceava, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și fals intelectual.
Conform Monitorul de Suceava, totul pleacă de la un eveniment din 13 octombrie 2020, când un bărbat a sesizat la 112 că un agent de poliție de la Straja, aflat în timpul serviciului, a condus autoturismul de serviciu deși era băut. Polițistul se deplasase la un eveniment de la Straja.
Reclamantul a indicat și despre cine este vorba, șeful de post de la Straja, iar conform procedurilor un polițist superior trebuia să verifice sesizarea la fața locului. Cel care trebuia să meargă în teren pentru a verifica sesizarea era ofițerul Mihai Apetroaie, de la Poliția orașului Vicovu de Sus. Acesta nu s-ar fi deplasat la Straja, pentru a verifica în teren situația și l-ar fi așteptat pe agent să vină la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, unde ar fi procedat la disimularea testării acestuia cu aparatul etilotest.
Ofițerul de poliție este acuzat că l-ar fi ajutat pe agentul respectiv să se sustragă de la prelevarea de mostre biologice prin faptul că ar fi testat o altă persoană cu aparatul etilotest, rezultatul alcoolemiei fiind zero. Ulterior, această valoare măsurată a stat la baza închiderii fișei de intervenție deschisă ca urmare a apelului telefonic la 112, se arată într-o răspuns al DNA către Monitorul de Suceava.
Ofițerul, care, din informațiile Monitorul de Suceava, și-ar fi dat demisia, este pus sub control judiciar de procurorii DNA.
Acesta nu are voie să depășească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului, nu are voie să comunice cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta. Procurorii DNA Suceava au menționat că în acest dosar se mai fac cercetări și față de alte persoane, cărora nu li s-a adus încă la cunoștință ce calitate au. Ofițerul de poliție se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală a instanțelor de judecată.