13/05/2022

Oameni luați la bătaie pe trotuar, în centrul Rădăuților

Scris de Florin Paiu


Scene incredibile s-au derulat în centrul municipiului Rădăuți, pe strada Piața Unirii, după ce un individ agitat și agresiv a început să înjure, să facă scandal și să lovească oameni care treceau pe lângă el.
Doi ofițeri de poliție care se aflau în zonă cu alte trenuri au intervenit și l-au imobilizat pe individ. Violențele s-au petrecut pe 10 mai.
În jurul orei 10.00, doi ofițeri de la Biroul de Ordine Publică Rădăuți care se aflau în centrul orașului, pe strada Piața Unirii, au intervenit pentru a opri un individ care se manifesta foarte agresiv, adresând injurii și cuvinte jignitoare și lovind mai mulți trecători.
Cei doi ofițeri de poliție au intervenit și l-au imobilizat pe agresor, după care au sesizat patrula de serviciu de la acea oră. Patrula de poliție l-a dus pe individ inițial la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost internat pe secția de Psihiatrie.
În urma vizionării imaginilor video și a audierii unor martori s-a stabilit că Severus Afin Băcilă, în vârstă de 29 ani a tulburat liniștea și ordinea publică prin lovirea fără motiv a cel puțin patru persoane care se deplasau pe trotuar. Individul a produs indignarea a zeci de oameni care se aflau în spațiul public, tulburând în mod evident liniștea și ordinea publică.
Pe parcursul cercetărilor, polițiștii i-au identificat pe doi dintre cei loviți de agresor. Cercetările continuă, pentru identificarea tuturor victimelor.
În primă fază, agresorul a fost pus sub acuzare pentru două infracțiuni de ”lovire sau alte violențe” și tulburarea ordinii și liniștii publice.
A doua zi, prin ordonanța organului de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, împreună cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus reținerea suspectului în baza ordonanței pentru 24 de ore.
Tânărul în vârstă de 29 de ani a fost transportat sub escortă în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava iar ancheta continuă sub coordonarea unui procuror.

Florin Paiu