26/07/2021

O tânără mamă din Vicovu de Sus și doi copii ai acesteia, morți în groaznicul accident de la Bacău

Scris de Florin Paiu


Groaznicul accident rutier cu șapte morți petrecut duminică dimineață pe E 85, Bacău-Adjud, la Răcăciuni, are, din păcate, printre victime suceveni.
În autoturismul Mercedes cu volan pe dreapta se aflau membri unei familii din Suceava, soț, soție și cei trei copii.

Există unele dubii cu privire la cum s-a produs accidentul și declarații contradictorii ale martorilor, însă din primele cercetări ale poliției rezultă că șoferul unei autoutilitare 8+1 locuri a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu Mercedesul.
Impactul devastator a dus la moartea celor trei pasageri de pe bancheta din spate a Mercedesului. Este vorba de Ionela Huluță, în vârstă de 34 de ani, originară din Laura-Vicovu de Sus și de doi copii ai familiei, în vârstă de 3 luni și de 7 ani. La volan era soțul, respectiv tatăl copiilor.
Familia locuia la Londra și în duminica neagră venea acasă, în concediu.
Au supraviețuit teribilului impact bărbatul de la volan, Florin Huluță, din municipiul Suceava și unul din copiii familiei din Suceava, în vârstă de 3 ani. Copilul de 3 ani a scăpat cu viață și rănile sale nu sunt grave, conform declarațiilor medicilor. Tatăl a fost și el rănit, însă este stabil.
În microbuzul care a pătruns pe sens opus călătoreau spre Litoral, în vacanță, 7 oameni, toți rude.
Șoferul care conducea microbuzul a scăpat și el cu viață, dar din mașina lui au murit patru femei, 67, 65 și 44 de ani și o tânără de 18 ani. Un alt adult și un copil de 15 ani au fost răniți din microbuz, copilul fiind în stare foarte gravă.

Florin Paiu