27/07/2021

Mandate de arestare prelungite pentru cei trei inculpați acuzați că vindeau droguri la plic în zona Rădăuți

Scris de Florin Paiu


Mandatele de arestare ale celor trei inculpați puși sub acuzare în dosarul de trafic de droguri privind „pliculețele de vise” distribuite pe zona Rădăuți au fost prelungite cu 30 de zile de Tribunalul Suceava, la propunerea procurorilor de la DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

Nicolai-Doru Begean, de 34 de ani, din Voitinel, Adrian Olărean, de 26 de ani, din Marginea, și Daniel Țofei, de 38 de ani, din Rădăuți ar urma așadar să mai petreacă cel puțin 30 de zile în arest preventiv. Ei au posibilitatea de a contesta noile mandate, la Curtea de Apel Suceava.
Aceștia sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de ,,constituire a unui grup infracțional organizat”, respectiv „trafic de droguri de risc și mare risc în modalitățile oferirii, punerii în vânzare, vânzării, distribuirii, trimiterii, transportării, procurării și cumpărării fără drept”.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor și expertizării recipiente cu pulbere de culoare albă, susceptibilă a face parte din categoria substanțelor interzise cu caracter psihotrop și psihoactiv, în cantități nu tocmai mic.
Este vorba de 1.720 de pliculețe autosigilante, la care se adaugă telefoane mobile, cartele SIM, sume de bani, cântare electronice, obiecte contondente, precum și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Începând din luna mai 2020, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava au efectuat cercetări sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în cadrul unui dosar penal. În urma activităţilor investigative și de cercetare penală desfăşurate, s-a stabilit faptul că în perioada mai 2020 – iunie 2021, trei bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani au constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și distribuirea drogurilor de risc și mare risc, beneficiari fiind în general persoane din zona Rădăuți și comunele limitrofe”, se arată într-un comunicat remis de BCCO Suceava.

Doi dintre cei arestați sunt clienți mai vechi ai polițiștilor. O faptă recentă a fost chiar de notorietate.
În septembrie 2019, Nicolai-Doru Begean și Adrian Olărean, au furat, împreună cu alte două persoane, 814 coli de tablă din cupru, în greutate de aproximativ două tone, şi 25 de unelte electrice de la Biserica ”Buna Vestire” din Șcheia. Hoții au fost prinși ulterior, dar cu toții au scăpat basma curată. Și asta pentru că magistrații de la Judecătoria Suceava au dispus încetarea procesului penal, constatând că toți cei patru inculpați au încheiat un acord de împăcare cu preotul Dimitrie Mihoc.

Florin Paiu