10/10/2021

O nouă zi de sâmbătă cu proteste în Rădăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Aproximativ 200 de oameni s-au adunat din nou la Rădăuți pentru a protesta împotriva măsurilor restrictive impuse ca urmare a creșterii alarmante a numărului cazurilor de Covid-19. În urmă cu o săptămână numărul protestatarilor a fost mai mare de 2.000.

Protestatarii au mărșăluit pe străzile orașului și au oprit în fața Primăriei. Aceștia au scandat: ”Libertate”, ”Jos Arafat”, ”Azi în Bucovina, mâine în toată țara”. O parte din participanții la protest au afișat un banner pe care scria ”Dumnezeu dă viață, nu vaccinul”.

Dacă în urmă cu o săptămână a existat și un incident, iar jandarmii au folosit spray-ul iritant lacrimogen pentru a ține situația sub control, protestul din 9 octombrie a fost unul pașnic.

Având în vedere ca mitingurile cu număr mare de participanți sunt interzise, rămâne de văzut dacă și de această dată jandarmii vor da amenzi. La protestele de săptămână trecută s-au dat 14 amenzi și s-au făcut două dosare penale.

Municipiul Rădăuți este în zona roșie și înregistrează de mai bine de o săptămână o rată de îmbolnăvire cu Covid-19 de peste 6 cazuri la mia de locuitori. Potrivit reglementărilor stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, în localitățile unde incidența a depășit 6 cazuri la mia de locuitori este obligatorie purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise. Iar, la protestul de sâmbătă, 9 octombrie, aproape nici unul din participanți nu purta mască de protecție.

Saptamanalul de Radauti