11/03/2024

O amendă pentru viteză la 7 minute în zona cu probleme de pe artera principală a Sucevei

Scris de Saptamanalul de Radauti


Așa cum au promis, polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au revenit la acțiuni de control cu radarul în zona Centru-Grup Școlar de pe artera principală a municipiului Suceava, unde în ultimele luni s-au repetat foarte des accidente rutiere, cu mașini scăpate de sub control intrate în stâlp sau răsturnate în afara drumului.

O acțiune tip ”Blitz” desfășurată sâmbătă, 9 martie, timp de două ore, cu radarul pistol, a dus la înregistrarea a 16 șoferi care au depășit limita legală de viteză. Practic, o dată la 7 minute și jumătate un șofer a fost prins cu viteză care depășea cu minim 20 de km/h limita de pe acea porțiune, care este de 40 de km/h.

Șoferii au primit amenzi în valoare totală de 14.850 de lei. Doar unul din ei a rămas și fără permis pentru depășirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de km/h.

Față de precedenta acțiune de amploare din zonă numărul de amenzi a fost totuși mai mic.

Pe 25 februarie, în trei ore s-au dat 66 de amenzi, în valoare de 38.300 de lei, toate pentru depășirea limitei de viteză. În cinci cazuri șoferii care circulau cu viteze mai mari de 50 km/h peste limita admisă au rămas pietoni.

Aceste acțiuni arată că viteza neadaptată este o mare problemă în zonă. Prin acțiunile repetate cu radarele se pare însă că se poate obține o scădere a vitezelor de rulare pe acea porțiune.

”Având în vedere numărul mare de evenimente rutiere care au avut loc în ultima perioadă de timp pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, în zona Grup Școlar, ce au avut ca și cauză principală a producerii viteza neadaptată la condițiile de drum, polițiștii din cadrul Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava – au organizat o nouă acțiune tip Blitz având drept scop prevenirea accidentelor rutiere pe sectorul de drum menționat. Acest tip de acțiuni punctuale vor fi continuate atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, scopul fiind creșterea gradului de siguranță rutieră și identificarea șoferilor care dau dovadă de iresponsabilitate încălcând legislația și punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Polițiștii recomandă încă o dată șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum, în special în situații de carosabil umed, când aderența este scăzută. Este absolut necesară respectarea limitărilor de viteză conform semnalizărilor rutiere de pe segmentele de drum și adoptarea unei conduite preventive. Se recomandă, de asemenea, creșterea distanței de siguranță în mers între vehicule, evitarea manevrelor bruște și a frânărilor intempestive”, este mesajul transmis de reprezentanții IPJ Suceava.

Saptamanalul de Radauti