29/03/2024

Nouă proiecte culturale și pentru comunitate sprijinite de EGGER în 2023

Scris de Unknown


Prin implicarea sa activă în proiecte culturale și de conservare a patrimoniului local, compania EGGER demonstrează un angajament ferm în păstrarea și promovarea culturii și tradițiilor din Bucovina, contribuind astfel la perpetuarea tradițiilor și a identității culturale locale.

Ansamblul folcloric ”Ciobănașul” la Festivalul ”Comoara strămoșilor”, Italia

PROIECTE CULTURALE PENTRU COMUNITATE

În anul 2023 EGGER a sponsorizat participarea ansamblurilor folclorice ”Ciobănașul” din Rădăuți și ”Frătăuțeanca” din Frătăuții Vechi la festivaluri din România, Italia sau Polonia, permițându-le astfel să prezinte tradițiile și cultura la nivel național și internațional, consolidând astfel imaginea comunității noastre și promovând  valorile autentice ale zonei.

Biblioteca de la Societatea pentru Cultură și Literatură Română

Sediul Societății pentru Cultura și Literatura Română/SCLRB a fost modernizat cu sprijinul unei sponsorizări EGGER constând în plăci de PAL pentru biblioteca în care sunt păstrate cele peste 10.000 de volume din fondul de carte al Societății, parchet pentru toate camerele în care își desfășoară activitatea Societatea, dar și 20.000 Euro pentru lucrări de construcții, amenajări interioare și modernizarea instalației termice. Societatea organizează evenimente și activități menite să promoveze și dezvolte viața culturală din Bucovina.

Casa ”George Enescu” de la Mihăileni

Am susținut conservarea patrimoniului cultural local și am oferit o oportunitate de redescoperire a istoriei și a valorilor culturale din zonă, prin sprijinirea lucrărilor de salvare a Casei ”George Enescu” de la Mihăileni. Casa din Mihăileni în care a trăit marele compozitor și violonist George Enescu este supusă unor intervenții de urgență, după ce o ciupercă dăunătoare a atacat agresiv lemnul din interiorul acesteia.

CAP transformat în sală de concerte cu sprijinul EGGER

Fostul spațiu agricol din Călinești, neconvențional și reconvertit, a găzduit în luna august 2023 un concert din seria ”Concerte pe Siret”, dedicate sprijinirii lucrările de renovare ale Casei ”George Enescu” din Mihăileni. Compania EGGER a contribuit cu plăcile de OSB folosite pentru amenajarea  ”sălii de concert”.

Filmul de Piatra, Piatra Neamț

În luna septembrie compania EGGER a sprijinit organizarea ediției a X-a a evenimentului cultural ”Simfonii de toamnă” la care au participat peste 7.000 de suceveni, care au ascultat piese muzicale celebre interpretate de Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti.

La Piatra Neamț am sprijinit organizarea  Festivalul ”Filmul de Piatra”, care a oferit acces la artă cinematografică de calitate și a promovat dialogul cultural și social în rândul locuitorilor.

Voluntarii EGGER la Dizart, Siret Foto: Dizart

Tot în luna septembrie la Siret au avut loc ateliere de border games pentru copii, în cadrul Dizart, o colecție de ateliere de regenerare emoțională pentru copii sponsorizate de EGGER. Cum ne place să fim și în persoană alături de proiectele pe care le sprijinim, șase voluntari de la EGGER au participat la ateliere alături de copii. (foto 6)

În octombrie am sprijinit organizarea evenimentului ”Toamnă la lipoveni”, care are ca scop strângerea de fonduri și promovarea proiectului ”Nu sunteți singuri” care își propune înființarea primului centru de hipoterapie din regiunea Nord-Est, dedicat copiilor și adulților cu dizabilități.

Voluntarii EGGER au remarcat traseul Via Transilvanica între Sucevița și Vatra Moldoviței

Pentru al șaselea an EGGER susține proiectul Via Transilvanica în județul Suceava. De trei ani voluntarii EGGER sunt ”părinți de drum” ai traseului Sucevița – Vatra Moldoviței al Via Transilvanica. Ultimele sponsorizări ale companiei au fost dedicate proiectului de amenajare a unor căsuțe pentru turiștii care pășesc pe ”drumul care unește”. EGGER contribuie astfel la dezvoltarea turismului local, stimulând economia și promovând potențialul turistic al Bucovinei.

În 2023 compania EGGER și-a menținut angajamentul de a aduce beneficii comunității și de a investi în proiecte care să contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din județul Suceava prin sponsorizări de 95.000 Euro în proiecte culturale sau destinate comunității.

 

Unknown