07/08/2023

Nou control în regim de urgență la un centru social de bătrâni care nu a îndreptat nici una din neregulile constatate

Scris de Saptamanalul de RadautiCele mai multe centre de cazare persoane vârstnice au remediat problemele constatate la controalele din luna iulie, transmite Prefectura Suceava.

O situația aparte este la un centru din Dumbrăveni care are 13 vârstnici cazați.  

„O situație deosebită o reprezintă modul în care cei responsabili de activitatea Centrului rezidențial destinat persoanelor vârstnice – Centrul social Herzog – Franz von Bayern – aparținând Asociației Iubirea Aproapelui AIA din comuna Dumbrăveni au tratat măsurile stabilite de către inspectori. Fără excepție, reprezentanții instituțiilor care au fost în control au precizat că măsurile stabilite în sarcina conducerii asociației nu au fost îndeplinite, nefiind demarate până la acest moment nici măcar acțiunile corective care nu necesită investiții financiare”, a declarat prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan.


În urma controlului efectuat la începutul lunii iulie, la acest centru social privat din Dumbrăveni au fost constatate mai multe nereguli, printre care lipsa acreditării ca serviciu social, existența unor depozite de alimente necorespunzătoare, lipsa probelor pentru mâncarea servită bătrânilor sau lipsa autorizațiilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

O nouă comisie (alcătuită din reprezentanți ai Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență) va desfășura un control în perioada 08.08.2023 – 10.08.2023, urmând ca rezultatul să fie comunicate până vineri, 11.08.2023, către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială și Instituția Prefectului.

Dacă se va constata ca nu s-a făcut nimic în problemele legate de igienă și curățenie se vor lua măsuri radicale, a anunțat prefectul Alexandru Moldovan.  

Saptamanalul de Radauti