07/08/2023

Motociclist lăsat fără permis 180 de zile după o urmărire la aproape 200 de km/h

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un echipaj de la Biroul Rutier Suceava a reușit să oprească un motociclist care gonea cu aproape 200 de km/h, după o urmărire de câțiva kilometri.

Urmărirea a început după ce, în timpul unei acțiuni cu radarul, un motociclist a fost înregistrat în timp ce gonea cu 197 km/h pe DN 17, de la Suceava spre Gura Humorului, pe o porțiune de drum unde limita de viteză era de 80 km/h.

Inițial, motociclistul a ignorat semnalul de oprire.

El a oprit după câțiva kilometri, interval în care a realizat și o depășire pe linie continuă, înregistrată de camera de pe autospeciala de poliție.  

Pentru abaterile rutiere săvârșite polițiștii au dispus suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 zile, dar și sancționarea contravențională cu amenzi în valoare totală de 4.060 lei.

Cazul vine la câteva zile după ce polițiștii au întocmit dosar penal unui tânăr care se deplasa cu motocicleta fără a avea permis corespunzător și care a fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu viteza de 114 km/h, în zonă cu limitare 40 km/h. Pe timpul urmăririi, și în acest caz, motociclistul a atins viteze foarte mari.

Saptamanalul de Radauti