27/11/2020

Nistor Tatar îi răspunde primarului Bogdan Loghin cu privire la datoriile pe care le are Primăria

Scris de Florin Cotos


Printr-o postare pe contul personal de Facebook, fostul primar al municipiului Rădăuți, Nistor Tatar, îi răspunde primarului Bogdan Loghin, care a prezentat public datoriile pe care le are Primăria.

“Domnule Loghin,

Speram la o colaborare instituțională corectă la acest moment, după ce s-au încheiat alegerile locale.

Din păcate se pare că metehnele PNL au fost preluate de către dumneavoastră, speranța mea că ați învățat ceva, murind odată cu aceste atacuri derizorii.

Din nou, PSD este vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă. Din fericire nu este chiar așa, motiv pentru care vă scriu aceste rânduri.

Într-adevăr, suma de plată către ACET s-a adunat deoarece primăria a refuzat plățile datorită nefuncționării instalațiilor de preluare a apelor pluviale. Desigur, nici în acest moment nu funcționează și nu consider ca este normal să plătim pentru un serviciu care nu ne este oferit.

Înțeleg faptul că, fiind subordonați Consiliului Județean și dumneavoastră și ACET, vi s-a ordonat de către doctorul Flutur să faceți aceste plăti care nu sunt în interesul rădăuțenilor. Poate ar fi mai bine să discutați, pe aceeași filieră, problema presiunii la apă potabilă, presiunea fiind foarte mică de o perioadă de timp.

În ceea ce privește datoria către Servicii Comunale, din nou arătați cât de ipocrit puteți fi. Ați fost viceprimar cu atribuțiuni de primar când ați preluat această datorie, de peste 3 milioane de lei de pe vremea domnului Olărean. Nu ați făcut nimic la acel moment. După ce am preluat mandatul, am eșalonat acea datorie și am plătit o mare parte din ea. Suma pe care o specificați, este ceea ce a mai rămas.

Vă plângeți că am făcut plăți de 6,7 milioane de lei. Așa este și vă rog public să arătați rădăuțenilor și plățile care au fost făcute. Sunt plăți pentru asfaltări, modernizări trotuare, și alte investiții făcute pentru Rădăuți. A fost plătită și rata la Utilități și Mediu. În cazul în care ați găsit plăți ilegale, vă rog să anunțați organele abilitate. Oricum, dacă nu aș fi plătit acele lucrări, ați fi ieșit să vă plângeți de plățile restante. Ați uitat să spuneți că ați găsit aproape 2 milioane lei în conturile primăriei.

Văd că aduceți investiții în Rădăuți. Foarte frumos dar, va rog, nu vă mai lăudați cu proiecte care sunt prinse pe lista de sinteză din mandatul trecut. Veniți cu investiții noi.

De asemenea, vă rog să le explicați rădăuțenilor cum veți face investiții la Sinagogă. A fost trecută în patrimoniul primăriei? Poate ar trebui să mai învățați puțină administrație.

Observ faptul că vă lăudați cu spitalul modular. Este o investiție privată. După exemplul lui Flutur care și-a făcut clip de campanie în unitatea mobilă de terapie intensivă, și dumneavoastră vă asumați merite în ceea ce privește investiția demarată de către domnul Mandachi. Rușine!

În încheiere, îmi cer scuze în numele PSD pentru că va ninge în perioada următoare! Cu siguranță vom fi vinovați și pentru acest lucru!

O zi frumoasă!”

Florin Cotos