01/10/2021

Municipiul Rădăuți a trecut de incidența de 6 la mie

Scris de Florin Paiu


Municipiul Rădăuți a ajuns la o incidență a cazurilor de Covid-19 de 6,31 la mie, în ziua de 30 septembrie. A fost depășit așadar și pragul de 6 la mie, municipiul Rădăuți având de departe cea mai mare incidență dintre localitățile mari ale județului.

Rata de infectare din Rădăuți este dublă față de cea de la nivel de județ Suceava, de 3,16 la mie.

În mod normal, această rată ar impune trecerea în online a majorității elevilor de la începutul săptămânii viitoare însă este în analiză o decizie privind schimbarea acestei reguli și funcționarea normală a unităților de învățământ, indiferent de incidență. Ar urma să se suspende cursurile doar în clasele în care apar cazuri de îmbolnăvire.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 98 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (96 persoane cu forme medii și 2 cu forme critice), 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. Sunt 22 locuri disponibile în sectorul Covid iar la unitatea ATI Covid sunt internați doi pacienți.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 551 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 33.

La nivelul județului sunt disponibile 52 locuri libere Covid și 23 locuri pentru zona tampon.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități doar una nu are niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 3 au câte un caz în evoluție, 21 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție iar 64 au peste zece cazuri în evoluție.

Florin Paiu