02/06/2023

Mașină lovită violent de tren, la Gura Humorului

Scris de Saptamanalul de Radauti


Un șofer care nu s-a asigurat temeinic la o trecere la nivel cu calea ferată simplă din Gura Humorului a fost la un pas de tragedie după ce mașina acestuia a fost lovită violent în partea din față de trenul Regio Suceava-Ilva Mică. Accidentul s-a produs în dimineața zilei de vineri, în jurul orei 6.25.

Vestea bună este că șoferul a fost găsit de echipajele medicale conștient și cooperant. Aceasta a fost monitorizat de către echipajul paramedical SMURD și a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

La fața locului a intervenit modulul SMURD al pompierilor militari, cu o autospecială cu accesorii pentru descarcerare și un echipaj de prim-ajutor.

În trenul Suceava – Ilva Mică se aflau în jur de 40 de călători, care nu au acuzat  vreo problemă medicală. Trenul și-a reluat parcursul relativ repede.

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Fundu Moldovei, este victima accidentului produs vineri dimineață la o trecere la nivel cu calea ferată simplă din Gura Humorului. Autoturismul Renault Kangoo condus de tânăr a fost acroșat violent în partea din față de trenul Regio Suceava-Ilva Mică. Tânărul a fost diagnosticat preliminar la spital, la Gura Humorului, cu un traumatism la umărul stâng.

Din cercetările polițiștilor rezultă că tânărul de 22 de ani, Dorel L., în timp ce conducea autoutilitara Renault pe DN 17, pe direcția de la ieșirea din Gura Humorului spre Suceava, a efectuat virajul la dreapta spre fosta groapa de gunoi, unde nu s-a asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicatorul STOP, mașina fiind acroșată de trenul CFR.

Din impact, autoturismul a fost proiectat în partea dreaptă a trenului având în vedere sensul său de mers.


Saptamanalul de Radauti