28/03/2023

Mamă luată în vizor de polițiști după ce fata ei de 8 ani a încercat să fure produse din LIDL Rădăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Luni după-amiază, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de responsabilul de magazin de la LIDL de pe strada Ștefan cel Mare cu privire la faptul că o minoră a fost prinsă la furat. Fata trecuse de casa de marcat a magazinului având asupra sa o plasă cu produse alimentare în valoare de 250 de lei.  Minora a încercat să treacă neobservată însă responsabilul de magazin a fost vigilent.

Ce a șocat din primul moment a fost vârsta foarte fragedă a fetei.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că este vorba de o fată în vârstă de 8 ani, dintr-o familie de romi. 

Reprezentanții magazinului au declarat că nu au nicio pretenție în cauză și nu se constituie parte civilă. De altfel, fata oricum nu răspunde penal. În aceste condiții polițiștii au mers cu minora la adresa de domiciliu, pentru a-i identifica pe părinți.

Mama a fost invitată la sediul Poliției municipiului Rădăuți unde a fost informată cu privire la furtul comis de fiica sa și a fost sancționată contravențional conform Legii 61/1991 R pentru faptul că nu și-a împiedicat fiica minoră de 8 ani de la a comite fapte de natură antisocială.

Mama minorei, a fost instruită cu privire la normele de conviețuire socială, ale ordinii și liniștii publice, luându-și angajamentul ca pe viitor va face tot ce este posibil pentru a nu mai exista probleme de acest fel.

Saptamanalul de Radauti