28/03/2023

Club de rugby în doliu după ce un copil de 12 ani a murit într-un accident rutier

Scris de Saptamanalul de Radauti


Traversările imprudente rămân una din principalele cauze ale accidentelor mortale care se produc în județul Suceava, de multe ori coroborate cu viteza neadaptată a unor șoferi și mai întotdeauna cu lipsa noțiunii de a conduce preventiv.

Când victimele sunt din rândul copiilor dramele sunt greu de descris în cuvinte. 

Un copil în vârstă de 12 ani, din Mănăstirea Humorului, a murit după ce timp de 18 zile medicii de la Spitalul de Neurochirurgie Iași au încercat să-l salveze.  

”Cu sufletul îndurerat anunțăm trecerea în neființă a celui ce a fost Georgel Macovei, sportiv al clubului nostru la secția rugby U12. Condoleanțe familiei greu încercate” a transmis Clubul Sportiv Școlar Gura Humorului.

Georgel era un copil de perspectivă pe mai multe planuri, practicând și rugbiul și provenind dintr-o familie cu tradiție în acest sport.

El a fost implicat într-un grav accident în data de 9 martie, pe drumul județean din Mănăstirea Humorului, în dreptul Centrului de Informare Turistică.

Un șofer în vârstă de 23 de ani, din Mănăstirea Humorului, în timp ce conducea un autoturism BMW, în localitate, a surprins și accidentat un copil de 12 ani, tot localnic, care s-a angajat în traversarea drumului public prin spatele unui mijloc de transport public de persoane, în fugă. Este din păcate genul de accident complicat și greu de evitat și de un șofer care conduce preventiv.

Inițial, a fost deschis un dosar penal privind comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă dar în noile condiții se va face încadrarea la ucidere din culpă.  

Saptamanalul de Radauti