05/09/2023

Lucrările la podul provizoriu de la Milișăuți sunt sistate de 10 zile

Scris de Florin Paiu


Lucrările la podul provizoriu din tuburi de pe peste râul Suceava de la Milișăuți, începute în forță la mijloc de august (fapt care dădea speranțe că de la 1 septembrie podul mare ar putea fi închis în vederea înlocuirii grinzilor) s-au oprit brusc iar de 10 zile pe șantier nu mai este nici o mișcare.

Din informațiile Monitorul de Suceava rezultă că cele 50 bucăți de tuburi achiziționate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași au fost amplasate în albie însă nu ajung pentru finalizarea variantei provizorii.  

Ar mai fi nevoie de încă 28 de tuburi din beton armat pentru care s-a deschis procedura de achiziție însă nimeni nu știe când ar putea ajunge și acestea pe șantier.

Evident că toată lumea se întreabă și se crucește cum de nu au fost achiziționate la timp toate tuburile necesare.

În cazul acestei lucrări a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași mai nimic nu a fost însă normal iar totul a decurs de parcă cineva ar fi dorit să-și bată joc de zecile de mii de suceveni care tranzitează DN 2 H Milișăuți – Rădăuți. 

Podul provizoriu este necesar pentru a asigura circulația localnicilor și nu numai pe perioada cât podul mare de pe DN 2H Milișăuți-Rădăuți va fi închis în vederea montării grinzilor care vor asigura noua structurii a acestuia.

Firma Test Prima  a început să aducă de la mijlocul lunii iulie în albia râului Suceava, la Milișăuți, grinzile de mari dimensiuni care vor asigura structura podului.

Practic, un întreg șantier este blocat de fix un an de zile din cauza unui pod provizoriu care în mod normal se amenajează în câteva săptămâni.

Florin Paiu