14/05/2021

Loghin își cere scuze de la rădăuțeni pentru disconfortul creat de lucrările de asfaltare

Scris de Florin Cotos


Începerea lucrărilor de întreținere și modernizare a străzilor din Rădăuți a creat disconfort în trafic, motiv pentru care administrația Loghin pune presiune tot mai mare pe constructori. Până acum s-au făcut lucrări pe strada Bogdan Vodă, s-a modernizat trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Gării și s-au realizat plombări pe mai multe străzi. Așteptările rădăuțenilor sunt însă mult mai mari, de aceea întreținerea drumurilor va fi un test permanent pentru primarul Bogdan Loghin.

Asfaltări și mobilier urban

Lucrările de asfaltare au debutat pe strada Bogdan Vodă sub privirile primarului și ale viceprimarului, Bogdan Loghin respectiv Ciprian Țarevici.

”Întâi s-a frezat pentru a pregăti corespunzător terenul de asfaltat. După ce se așterne primul strat de asfalt vom ridica capacele de canalizare și grătarele Gaigher pentru a putea veni cu ultimul strat de asfalt, cel de uzură. Vom pregăti și o bandă la dreapta în acea zonă, în urma discuțiilor purtate cu conducerea CFR Iași. Bandă la dreapta intenționăm să facem și la Gara Mică”, a declarat Loghin care și-a cerut scuze locuitorilor pentru disconfortul creat.

Loghin a menționat că următoarele străzi care vor fi asfaltate sunt Dobrogeanu Gherea, Tineretului, Sitarilor, Plugarilor, Volovățului și lista va continua după ce vor fi deblocate fondurile europene.

Primarul a ținut să sublinieze că la inițiativa viceprimarului Țarevici Ciprian, municipalitatea a recurs la a confecționa în regie proprie gărduțurile care fac parte din mobilierul urban, pentru a economisi bani și pentru a da de lucru oamenilor care vor să lucreze.

”Lucrăm acum și la emblema care va fi aplicată pe gărduțuri și nu numai. Vom reveni cu amănunte la momentul potrivit. Totul pentru Rădăuți!”, a spus Loghin.

Florin Cotos