Anunțul a fost făcut de primarul Rădăuților în emisiunea Față în Față, realizată de Marius Cocoș la Radio VIVA. În aceeași emisiune , primarul Bogdan Loghin a vorbit despre realizările și nerealizările primului an de mandat și despre provocările politice actuale.
MC: N-aş putea începe fără să trecem în revistă ceea ce s-a întâmplat în primul dumneavoastră an de mandat ca primar ales al municipiului Rădăuţi. Sunteţi mulţumit, a fost greu, aveţi realizări?
BL: Am văzut că s-au adunat anumite nemulţumiri ale unora, dar le putem discuta. Am spus întotdeauna că transparenţa este cea mai bună şi nu trebuie să ne ferim niciodată să explicăm ceea ce facem, pentru că, până la urmă, de asta suntem plătiţi din bani publici.
Am făcut un an de mandat pe 28 octombrie, am făcut şi prezentat şi o sinteză a activităţii, tot ca o dovadă a transparenţei de care vrem să dăm dovadă noi, ca administraţie.
În această perioadă au ieşit la iveală foarte multe lucruri. Ştim că suntem tot timpul în postura de a spune „vechea moştenire”, „a fost greu”. Eu ştiam foarte clar de la bun început că va fi extrem de greu. În primul rând că trebuia să lucrez cu sistemul învechit pe care l-am găsit, care nu a fost îmbunătăţit deloc în ultimele zeci de ani. Spun asta pentru că, dacă ar fi funcţionat cum trebuie, Rădăuţiul ar fi adunat mai multe fonduri europene, ar fi înregistrat mai multe investiţii în toate domeniile. Ori, după cum s-a văzut, aceste lucruri nu au fost realizate. Momentul cel mai delicat nu a fost acela în care „am fost pus în coarne”, după cum au spus unii, cu Spitalul Municipal, cu Servicii Comunale şi cu întreaga primărie. Pentru că eu încercam să-mi impun modul de gândire, politica pentru care am fost ales de cetăţeni. Cei care erau „puşi în coarne” cu mine nu erau decât nişte funcţionari plătiţi din bani publici, care trebuiau să-şi desfăşoare activitatea în interes public.
Trecând timpul, îmi dau din ce în ce mai mult seama că dacă nu treceam prin acea perioadă extraordinar de solicitantă nu am fi ajuns în poziţia de astăzi, când, după organigramă, avem nişte Servicii şi Compartimente funcţionale.
Faptul că au intrat foarte multe sponsorizări în Rădăuţi, pentru că acestea nu vin în momentul în care totul este vraişte, nu există o direcţie bună în care decurg lucrurile. Ori noi avem în jur de 600.000 de euro. O sumă extraordinar de mare pentru bugetul Rădăuţiului.
Trebuie să vedem câte lucrări s-au făcut efectiv, şi gradul de execuţie a bugetului. Fiindcă suntem pe ultima sută de metri înainte de a intra în iarnă, stăm foarte bine cu execuţia bugetară, în sensul procentelor pe care am reuşit să le realizăm din lucrările efective ca poziţii bugetare, dar şi efectiv din fiecare lucrare în parte.
Vreau să spun că sunt extrem de mulţumit de anul care a trecut. Nu vreau să mă plâng deloc că a fost greu, cei care cunosc în ce m-am băgat realizează ce am făcut, cei mai „răutăcioşi” arată partea cealaltă. Este şi normal lucrul acesta, dar una peste alta a fost un an extraordinar de productiv, care este pilonul construcţiei care va urma în următorii ani în muncipiul Rădăuţi. Am mai spus rădăuţenilor, sunt lucruri care nu s-au văzut, cu implicare maximă din partea tuturor, lucruri care se vor vedea în următorii ani.
MC: În România cel puţin, ne-am obişnuit ca primul lucru discutat cu un primar să fie despre asfaltări. E mai lung drumul până la organigramă. Eu zic că aţi asfaltat cam puţin în vara asta în Rădăuţi.
BL: Noi ne gândim la un an de zile, dar dacă scoatem lunile de iarnă şi cele în care efectiv nu se poate lucra, vedem că de fapt rămâne mai puţin de jumătate de an în care trebuie să se vadă lucrurile.
Suntem pe punctul de a turna ultimul strat de asfalt pe str. Volovăţului, după care se mută pe str. Gării şi Spitalului. Mai avem de finalizat o prelungire pe poduri acolo şi noi am cam terminat cu asfaltul anul acesta. Asta însumează, inclusiv cu benzile la dreapta pe care le-am făcut, care vor fi de mare ajutor după ce le vom marca săptămâna aceasta sau cealaltă, undeva la 5 km de asfalt. Acesta e un lucru foarte important pentru Rădăuţi şi, una peste alta, prin faptul că trecem prin această reformă administrativă, eu zic că este un început extraordinar de bun.
Din buget am alocat sume importante în acest sens. Deşi o parte din aceste drumuri, ţin să spun încă o dată, fără „să ating” sau să aduc reproşuri, puteau fi făcute pe fonduri europene, prin Axa 13, cea care am accesat-o pe P.O.R. şi am ieşit zilele acestea cu comunicatul de 3,2 milioane de euro accesaţi, dar s-au pierdut ceva bani.
MC: Deci aceşti bani puteau fi mai mulţi, s-au pierdut ceva bani?
BL: Da, putea fi cu 1,6 milioane mai mult, o sumă foarte importantă. Spun că s-au pierdut bani mulţi pentru că, pe vremea fostei administraţii, au fost dicuţii despre acest proiect. S-a pus X pentru acest proiect, se spunea că nu va fi accesat niciodată şi nu are rost să ţinem străzi importante în acest proiect. Am crezut că dacă primarul spune că nu va fi accesta ştie el ce ştie. După aceea, când am fost la discuţii la ADR Nord-Est după ce am preluat mandatul, am rămas stupefiat că au fost lansate două cereri de clarificări şi nici măcar nu au fost deschise pentru a vedea ce se cere.
Într-adevăr, dacă vrei să accesezi fonduri europene trebuie să munceşti, să ai o echipă care să ştie exact direcţia, procedurile. Nu merge doar să depui şi vedem după aia, sunt termene care trebuie respectate.
Depăşim această perioadă pentru că, până la urmă, de aia sunt eu acum primar şi nu altcineva. Dar lucrurile trebuie să se defăşoare extraordinar de corect în continuare. Şi o spun pentru că avem „lupte grele” în continuare şi pe GAL.
Ştiţi cum dosarul a fost depus, la un moment dat, la AFIR. Şi ştiţi cum e la nivel de Bucureşti, zic că ăştia sunt nătăfleţii ăia de la Rădăuţi, se fac nişte glume.
Rădăuţiul a avut de pierdut, acum vreau să strângem rândurile cu toţii şi să slavăm ceea ce se mai poate salva. Sunt foarte multe proiecte în contractare, în pre-contractare, deci suntem pe drumul cel bun.
Au fost probleme cu unele dintre tronsoanele de drumuri, care nu aveau scoase unele avize – de la mediu, de exemplu. Atunci, am încercat să extragem acele drumuri de la proiecte, să le repunem şi să salvăm ce avem de salvat. Dar, din 1,4 milioane cât am fi putut salva de acolo şi băga în proiectul multianual pentru asfaltări pentru drumuri, sperăm undeva să salvăm 800.000 de euro să băgăm în drumuri anul viitor.
MC: Da, ar fi important, pentru că e prima notă pe care o primeşte orice administraţie locală. De asemenea, ştiu că în responsabilitatea primarului este asigurarea apei şi căldurii în oraşe, în mod special în cele care mai au încă sistem centralizat. Iar Rădăuţiul se află în această situaţie. Vedem că nu puţine sunt localităţile care se vor confrunta cu creşteri masive în ceea ce înseamnă costul gigacaloriei.
BL: Am primit o adresă de la Servicii Comunale, şi ei la rândul lor au primit de la ANRE pentru reglementarea preţului. Trebuie să intervenim de urgenţă cu o Hotărâre de Consiliu Local în acest sens cât de curând, pentru că aşa spune legea. Acum, eu am cam finalizat spre sfârşit de an ceea ce avem de făcut prin buget şi toată suma care rămâne, mai avem mici reglaje de făcut, îmi doresc să fie direcţionată către subvenţii, către cetăţeni. Ei trebuie să fie conştienţi că, dacă am fi avut mai mult, am fi pus mai mult, dar tot ceea ce avem direcţionăm către ei, pentru că noi cunoaştem situaţia gravă în care se află. Sunt persoane care chiar nu au de unde să plătească acele sume care urmează să fie. Cetăţenii mai trebuie să ştie că noi deja plătim 130 de lei pe gigacalorie. Aproape un milion de euro îl plătim pentru subvenţii. Din păcate cei 130 de lei nu sunt suficienţi ca să putem estompa ceva din problemele facturilor. Vom veni extrem de clar, la metri pătraţi, la număr de camere, să se vadă efectiv impactul avut.
MC: Asta e o chestiune pe care încercaţi să o rezolvaţi la nivel de Rădăuţi, dar, din câte ştiu, e o problemă la nivel de ţară, ba chiar mondial, cu explozia preţurilor la energie şi la combustibili. Cum şi cu pandemia e o problemă globală, dar la un moment dat vi s-a scandat la poartă.
BL: Vedeţi, aşa am nimerit, din păcate. Şi cu pandemia şi cu explozia preţurilor. Toate anul acesta s-au întâmplat. Pentru că este foarte important de spus că sunt şi sume direcţionate către Spitalul Muncipal Rădăuţi, şi cu vaccinarea. Şi eu chiar am ajuns vedetă cu vaccinul.
MC: Chiar, cum aţi reușit să păţiţi acea treabă?
BL: Nu am reuşit să păţesc nimic, a fost o eroare de comunicare. În momentul în care am ajuns la vaccinare am mai fost cu directorul tehnic şi cu domnul viceprimar. Acolo sunt nişte reguli stricte, nu pot să intre buluc foarte multe persoane, ca să filmeze sau fotografieze.
MC: Până la urmă era filmat primarul sau alte personalităţi care pot ajuta în cadrul acestei campanii de conştientizare a vaccinării. Mi se pare normal să existe această posibilitate.
BL: În momentul când ai un protocol, pe aici intri, pe acolo ieşi, nu te mai întorci ca să mai faci o fotografie. Acolo când se filma, nu mai ai timp să mai faci şi o fotografie. Trebuia un pic mai multă atenţie. Când a venit solicitarea unei publicaţii din zonă să le dăm o fotografie publicabilă, nu o imagine întunecată, mi s-a părut ceva firesc în relaţia cu presa să fac o fotografie şi să o trimit, negândindu-mă niciodată la repercusiuni. Privind în urmă, acum pare foarte simplu. Nu vreau să mă plâng, dar având atât de multe lucruri pe cap… Momentul în care am fost injecatat există, a fost filmat, de asta nu m-am gândit niciodată că s-ar pune problema într-un fel sau în altul.
MC: În perioada asta în care unii văd doar conspiraţii, orice detaliu contează foarte mult.
BL: Ştiu, dar din punctul meu de vedere, şi am spus-o şi la o televiziune naţională: „Bun, râdem de tot. Dar nu este mai important cum se va vaccina lumea după?”, pentru că implicaţiile au fost foarte mari. M-am gândit când voi face a doua doză voi face la fel o filmare LIVE şi să extragă cine ce are nevoie.
MC: Revin la momentul la care aţi avut protestatari la poartă. Din ce ştiu eu, în marea lor majoritate erau din Vicov, nu?
BL: 80% din protestatari nu erau din Rădăuţi şi mă miră faptul că vedeam pe Facebook că întrebau „Domle, de ce n-ai ieşit la poartă?”, dar ei erau din Volovăţ, din Voitinel, din Vicov. Ce am eu de vorbit cu ei la poartă? Atât timp cât eu sunt pro-vaccin, până la urmă, şi ieşind la poartă legiferam într-un fel modul ilegal în care s-au făcut acele manifestaţii. Normal se vine în Comisia de Ordine Publică, se dau nişte avize, vedem nişte circuite, să fie cineva responsabil pentru organizare. Este vorba despre lege, nu după cum o interpretăm fiecare. Erau restricţii privind circulaţia pe timp de nopate şi purtarea măştii, care era diferenţa între cineva prins în neregulă şi cele câteva sute care au participat la protest. Eu sunt primul care sunt de acord cu a manifesta pentru drepturile tale, dar modul în care s-au coordonat lucrurile, şi ştiu ceea ce spun, mi-a adus nişte semne de întrebare. Acestea s-au evaporat, pentru că ştiu ce s-a întâmplat acolo. Probabil că au văzut şi că stau într-o căsuţă modestă, li s-a făcut ruşine şi au plecat. Eu nu răspund la ameninţări, la semnale „vezi că s-ar putea să…”. Eu vă garantez că voi sta drept, în orice moment al vieţii mele, în faţa oricui.
MC: Spitalul Muncipal a fost multă vreme „capul de afiş” al localităţii. Îndrăznesc să spun că aţi avut momente grele cu domnul Andronachi şi încă nu s-au terminat pentru că am înţeles că din postura de avocat a repurtat câteva succese în lupta pe care o are, aş spune chiar personal, cu primarul Loghin şi cu administraţia rădăuţeană.
BL: Greu a fost prin prisma faptului că erau foarte multe lucruri de reglat. Era început de mandat, închidere de an, venea şi iarna… Greu a fost pentru că eu am avut discuţii cu dumnealui şi ne ştim de atâta timp şi am fost într-un fel apropiaţi. Mirarea mea a fost de ce nu se înţeleg anumite lucruri, în sensul că hai să lăsăm tot şi să facem treabă. Discuţiile astea au existat şi sunt oameni care au asistat la ele. Faptul că întotdeauna a considerat că este mai presus de orice, inclusiv faţă de anumite lucruri care trebuiau să fie făcute corespunzător la spital, mi-a ridicat nişte semne de întrebare, pentru că dincolo de ceea ce avem noi personal, de gândurile noastre, există funcţia pe care o deţinem şi responsabilităţile ei. Ori în momentul în care mi s-au semnalat anumite lucruri, la nivel de Consiliu de Administraţie, la nivel de cetăţeni care veneau şi se plângeau în audienţe la primărie, am avut discuţii, dar nu s-a întâmplat nimic, s-a mers în continuare pe aceeaşi linie. Am încheiat discuţiile pentru că, până la urmă, nu suntem bătuţi în cuie nici ca primar, nici ca director. Drept dovadă următorul director de la spital, care a încercat să vă spună anumite lucruri.
MC: Da, pentru mine a fost o surpriză domnul Negruţ. Eu chiar aveam impresia că lucrurile se aşezaseră pe un făgaş bun…
BL: Una este ce se vede din afară şi una vede cel care are acces la informaţii, la ce se întâmplă. Eu nu spun că cineva a făcut numai lucruri rele, dar pot fi eu condamnat că îmi doresc cât se poate de mult de la un director? Şi să nu vă imaginaţi nu ştiu ce cerinţe, pur şi simplu să-ţi faci vara sanie şi iarna car, să anticipezi că s-ar putea să ai nevoie de oxigen, să anticipezi nişte circuite, mai multe lucruri. Nici când era domnul Tatar primar, nici când sunt eu, nu s-a întâmplat ca directorul spitalului să vină cu solicitări şi noi să nu le dăm curs. Atunci, degrevează-mă puţin de lucrurile astea, mai ales că eşti foarte bine remunerat, şi fă să meargă lucrurile în mod corespunzător. Plus lipsa de comunicare. Sunt nişte lucruri pe care ar trebui să le discutăm de dinainte, să ştim ce se întâmplă, să avem o viziune comună. Eu ştiu că, la un moment dat, sistemul acesta te copleşeşte. Când ieşi din instituţie şi mergi acasă, eşti ca hipnotizat. Dar sunt decizii pe care, dacă le discutăm împreună, poate finalitatea este una corespunzătoare. Domnul Negruţ este foarte vocal în mediul on-line şi, din păcate, am avut discuţii cu prieteni comuni şi nu cred că este o direcţie în regulă. Eu nu am cerut nimic de la nimeni, eu doar am vrut să fac echipă cu toţi şi cred că am dreptul să fac o analiză a activităţii pentru a prelungi mandatul sau nu.
MC: Avem acum al treilea membru al UpR care este managerul spitalului. E una dintre condiţiile de eligibilitate?
BL: Glumind, aşa pare să fie. Este o alegere foarte bună, se implică foarte mult. Oamenii sunt testaţi mai ales în momentele grele ale funcţiei. Fostul manager avea undeva la doi internaţi de Covid pe lună. Acum vedeţi cum a nimerit domnul Dan Vatră la spital…
MC: Rădăuţiul şi-a asumat rolul de spital Covid.
BL: Nu că şi-a sumat, ordinul i-a fost transmis de domnul secretar de stat Raed Arafat. Este foarte important, pentru că „prietenii” mei spun că eu am vrut şi m-am băgat în faţă. Nu, bineînţeles că nu îmi doream, dar dacă asta a fost soluţia impusă de la Bucureşti, asta este situaţia, suntem, parctic în situaţie de „război”. Bineînţeles că acel ordin a venit în urma unei analizae făcute în cadrul judeţului Suceava, sunt nişte raportări zilnice. Dar mă bucur că am depăşit această perioadă, pentru că numărul a scăzut semnificativ, mai ales pe ATI. Eu îi felicit pe toţi cei angrenaţi în acest proiect, mai ales pe cei care luptă cu Covidul în prima linie. Ne-am dori să nu existe acest lucru, dar trebuie să facem faţă pentru că asta este menirea noastră.
MC: La Servicii Comunale cum mai stă treaba?
BL: Situaţia este complicată, ce s-a găsit şi acolo… Măsurile luate pentru ca această firmă să reziste au fost dure, dacă ar fi fost luate mai din timp ar fi fost şanse mai mari. Funcţionează, îşi fac treaba, răspund extraordinar de repede datorită şi domnului director Adi Jecalo, care răspunde la telefon zi şi noapte şi rezolvă orice problemă se semnalează. În afară de problemele zilnice care sunt duse la îndeplinire foarte bine, feed-backul din rândul populaţiei este unul pozitiv. Acum se confruntă cu nişte probleme groaznice cu furnizorul de gaz. Doreau să închidă gazul în municipiul Rădăuţi, am rezolvat-o pe ultima sută de metri. Parcă ar exista aşa o dorinţă să se înceteze colaborarea cu Servicii Comunale, mă refer la furnizorul de gaz. Sperăm să trecem cu bine această perioadă şi îi rog pe rădăuţeni să plătească facturile, să nu creadă că e glumă, pentru că sunt şi restanţe foarte mari, undeva la 700.000 de lei la nivelul Rădăuţiului. Este dificil şi am înţeles că firma a început să taie gazul la persoanele fizice care nu au plătit.
MC: Aţi luat în calcul ca Rădăuţiul să folosească aburul tehnologic de la firmele care activează în zonă? Ştiţi că mă refer la cei doi coloşi.
BL: Am avut discuţii în acest sens, ştiu şi anumite preţuri la care am putea să ne raportăm. Centrala pe biomasă care produce şi energie electrică, nu numai termică, ar trebui achiziţionată sau găsită o soluţie de parteneriat, cum a găsit şi Suceava. Apoi de relocat de la firma respectivă lângă centrala noastră de cogenerare. Şi acolo de făcut nişte circuite. Trebuie făcut un calcul exact, pentru că, din câte văd şi o să vedem ce se va întâmpla şi de la anul, costul certificatelor verzi care trebuie plătite pentru mediu ar putea ajunge la nişte sume colosale şi noi să cădem din lac în puţ. Trebuie să mai avem puţină răbdare, pentru că acest lucru nici nu se poate întâmpla peste noapte. În momentul acesta, sunt instalate în Germania centrale pe biomasă iar costul lor este de vreo 23 de milioane de euro. O centrală folosită dar în bună stare, am înţeles că, cu tot cu costul de montaj, ar ajunge pe la 9 milioane de euro. Deci tot o sumă foarte mare. Totul trebuie calculat foarte bine.
MC: Şi specialiştii sunt de acord că pentru viitor sunt foarte multe variabile. Cu care nu te poţi juca. În schimb, Rădăuţiul are un sistem centralizat, încă bine funcţional. Iar majoritatea oraşelor civilizate sunt pe această variantă, a încălzirii centralizate. Din acest punct de vedere, mi se pare normal ca autorităţile statului să ofere anumite facilităţi administraţiilor locale pentru a putea păstra costurile cât mai în regulă. Însă, în această iarnă va trebui să facem nişte „jonglerii”, şi mă refer aici la cei care sunt la ocârmuirea acestei ţări. Dumneavoastră aţi fost în PSD, aţi trecut în PNL, se pare că acum se pun bazele unei noi colaborări între cele două formaţiuni, ba încă pe o perioadă de vreo 7 ani de zile. Glumind puţin, aţi avut vreo contribuţia la treaba asta?
BL: Se vorbeşte la un nivel mult mai înalt acolo, dar într-adevăr am fost şi noi întrebaţi, nu s-au luat aşa deciziile, spun asta pentru a înlătura anumite zvonuri, nu a luat domnul preşedinte Flutur decizii singur. Am spus şi eu personal că, pentru acest moment istoric prin care trece România, trei crize suprapuse, trebuie luate măsuri excepţionale. Nu trebuie să se mai uite nimeni că e stânga sau dreapta, trebuie să depăşim acest moment şi să găsim împreună soluţia pentru a depăşi această criză. Având în vedere că am avut în ultima perioadă cam câte un prim-ministru pe an, nu s-au putut lua decizii majore de care să ne şi ţinem. Probabil că s-a constatat că trebuie un interval de timp mai lung ca să se vadă anumite măsuri. Hai să renunţăm la paradigma asta în care un ministru abia învaţă întrerupătoarele din birou şi apoi pleacă, iar sistemul rămâne acelaşi la nivel de secretar de stat şi a celor care gestionează acolo, şi să avem o gândire politică macro, pe termen lung, în care să vedem, de exemplu, Autostrada A7 începută măcar.
MC: Eu cred că sunt lucruri pe care numai o asemenea alianţă le-ar putea rezolva. Mă gândesc la modificarea Constituţiei şi la reorganizarea administrativ – teritorială. Am avea principalii doi poli de putere obligaţi să găsească soluţii pentru ţară.
BL: Da, astfel de alianţe s-au întâmplat şi în alte ţări, cum am mai spus, în momente excepţionale se pot lua şi decizii excepţionale. Timpul ne va spune dacă a fost o decizie bună.
MC: Să vorbim puţin şi despre sport. Echipa de fotbal are din nou momente foarte bune. O jumătate de echipă a plecat de la Rădăuţi la Fălticeni şi face performanţă, dar şi Rădăuţiul face, în continuare, performanţă. Avem un nou sponsor pentru echipă, lucrurile stau bine. Care este contribuţia primăriei, cum funcţionează lucrurile?
BL: Încă de la începutul anului am avut mai multe întâlniri, inclusiv cu domnul Lucescu de la Tarsin, fără a cărui implicare cu siguranţă că nu am fi avut aceste rezultate sub nicio formă şi îi mulţumesc încă o dată şi pe această cale. Eu am spus de la început cu cât putem contribui şi trebuie să spun că ne-am implicat cu mai mulţi bani decât fosta administraţie, să fie clar. La ultima rectificare am alocat suma solicitată de directorul de la CSM, deci din punct de vedere financiar noi suntem în regulă ca şi U.A.T. Ţin şi eu să îi felicit, sunt nişte băieţi extraordinari şi lucrul acesta se vede prin rezultate. Băieţii sunt încrezători, deşi urmează meciuri grele, în deplasare, la Piatra Neamţ şi Fălticeni.
MC: Care mai e situaţia bazinului de înot? Domnul Nistor Tatar spunea că e gata, dar nu aţi reuşit să-l conectaţi…
BL: S-au făcut toate lucrurile exact ca la carte, inclusiv racordurile. Până la urmă nu este Primăria implicată, doar la apă-canal am bugetat şi am făcut noi. Dar la gaz şi curent s-a făcut separat de primărie. Curentul a fost tras tocmai de la gară, s-a săpat jumătate de oraş ca să se ajungă tocmai aici. Acum s-au făcut animite cereri de către EON care au durat. Chiar azi (n.r. – miercuri) aşteptăm reprezentantul de la CNI ca să vedem efectiv ce s-a întâmplat efectiv la recepţie la bazinul de înot. Deci în curând va fi funcţional.
Problema este alta. Noi trebuie să vedem efectiv costurile, pentru că am înţeles că pe timpul iernii costurile ar fi de vreo 100.000 de lei pentru gaz. Ori în momentul în care mai am 300 – 400.000 de lei în buget şi vreau să-i dau pentru subvenţii ce fac? Deschid bazinul de înot până prin ianuarie – februarie să văd ce încasări mai sunt sau îi bag la subvenţii pentru încălzirea oraşului să mai degrevăm cât putem din costul facturilor? Sunt decizii importante şi grele… Nu mă interesează dacă este o măsură socială sau nu, rădăuţenii trebuie ajutaţi să treacă cu bine prin această iarnă.
În încheiere aş vrea să vă amintesc sloganul meu: „Totul pentru Rădăuţi, totul pentru rădăuţeni!”. Exact asta încerc să fac, împreună cu echipa mea extinsă. Se fac rezultatele şi la şcoli. Nu îmi doresc decât sănătate, să trecem de această criză pandemică cu atât de multe necazuri şi să ne vedem sănătoşi. Şi cu ceva care ne-a dispărut de ceva timp – zâmbetul când mergem pe stradă.