20/02/2024

La începutul lunii viitoare se vor monta grinzile noului pod de la Milișăuți

Scris de Saptamanalul de Radauti


Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut o inspecție în teren pe șantierul podului de la Milișăuți de peste apa Sucevei, la două zile după ce problema podului provizoriu a fost rezolvată și circulația a putut fi reluată.

”Am constatat la fața locului că se lucrează, reprezentanții constructorului informându-mă ca în intervalul 4-8 martie se va trece la montarea grinzilor”, a declarat prefectul.

Este vorba de firma Test Prima, cea care lucrează la reabilitarea podului mare, care se reface complet de la nivel de piloni.

Montarea grinzilor care vor avea asigura structura viitorului pod reprezintă lucrarea cea mai importantă a viitorului pod.

”Acest pod trebuie dat în funcțiune cât se poate de repede, pentru ca cei responsabili de gestionarea rețelei de drumuri naționale să-și îndrepte atenția spre următorul obiectiv de investiție. Din păcate, anii în care s-au tot amânat reparațiile serioase, capitale, au lăsat drumurile naționale din județ cu prea multe puncte vulnerabile, și consider că trebuie și se poate face mai mult în ceea ce privește reabilitările de poduri”, a mai transmis Alexandru Moldovan.

Podul trebuie finalizat în debutul verii acestui an, un termen concret nefiind încă avansat.

 

 

Saptamanalul de Radauti